Meteoroloji o bölgeleri uyardı! Kuvvetli yağışlar tekrar dönüyor!

Meteoroloji o bölgeleri uyardı! Kuvvetli yağışlar tekrar dönüyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre 22 Mart 2023 tarihi itibarıyla yeniden yağışlı havanın etkisi altına gireceğiz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, il il uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu değerlendirmelerine göre, yeni bir yağışlı hava geliyor. Özellikle 22 Mart 2023 Çarşamba gününden (bugün) itibaren pek çok bölgede yağışlı hava etkili olacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri…

Yeni bir yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava raporu tahminlerine göre 22.03.2023 Çarşamba günü itibarıyla yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girileceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Çarşamba günü itibarıyla Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi’nin batısı ve Batı Karadeniz’de perşembe günü, yurt genelinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıklarının, yurt genelinde mevsim normalleri civarında, yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, 22.03.2023 Çarşamba günü itibarıyla yağış alan bölgelerde azalara mevsim normaller civarına, yer yer altına düşmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yüksek kart örtüsü olan dik yamaçlarda da çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak?

Deprem bölgesinde, perşembe gününe kadar kar yağışı beklenmemektedir. Perşembe günü batıdan başlayarak yağlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların, perşembe günü, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri, cuma günü de, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Deprem bölgesindeki illerde hava sıcaklığının bir haftalık periyotta mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden dolayı vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir.