Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni hava durumu raporu! Hafta sonu pek çok ilde kar beklenebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni hava durumu raporu! Hafta sonu pek çok ilde kar beklenebilir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporuna göre, 27 Ocak 2023 itibarıyla yurt genelinde yağış bekleniyor. Hafta sonu birçok ilde yoğun kar yağışı beklenirken, hava sıcaklıklarının da düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den gelen son hava durumu raporuna göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın düşmesi bekleniyor. Batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde yağış bekleniyor. Peki, hangi illerde kar yağışı olacak? Hangi illerde yağış bekleniyor? İşte detaylar…

Yurt genelinde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı hava durumu raporuna göre, yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara Bölgesi’nin batısı, Ege (Kütahya hariç), Batı Akdeniz, Bitlis, Şırnak, Siirt, Van ve Batman çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Ege ve Batı Akdeniz’in yüksekleri ile Van ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur, kar şeklinde görülmesi beklenen yağışlar Kıyı Ege ile Edirne, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde de yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava nasıl olacak?

İstanbul, Ankara ve İzmir’de 27 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yağış bekleniyor. Yağışların İstanbul ve İzmir’de yağış şeklinde olması beklenirken, Ankara’da da yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değeri de İstanbul’da 13, Ankara’da 10, İzmir’de de 15 derece civarlarında olması bekleniyor.

Fırtına ve yağış bekleniyor

27 Ocak 2023 itibarıyla Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nin tamamı ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış görülmesi bekleniyor. Yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında kuvvetli olması bekleniyor. Yağış alan bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu yoğun kar geliyor

Cumartesi günü, yurdun tamamında yağış bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kar, kalan yerlerde de yağış bekleniyor. Yağışların, Antalya çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak yağış, Doğu Anadolu Bölgesi’nin iç kesimleri ile güneyinde de yoğun kar yağışı bekleniyor.