Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sağanak ve kar yağışı uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sağanak ve kar yağışı uyarısı geldi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre bazı bölgelerde sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Özellikle Ordu, Giresun, Samsun, Hatay, Mardin ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava raporu tahminine göre, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusu, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneyi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Peki, yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar…

Yurt genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi’nin güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Sakarya çevrelerinde yağış beklenirken, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların olacağı, Ordu ve Giresun çevreleri ve Samsun’un doğu kesimlerinde de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin eğitimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, kuzeydoğu kesimlerde de 3 ila 5 derece azalması, diğer yerlerde de önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerinden hafif, ara ara orta kuvvette, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde de kuzey yönlerinden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden dolayı yaşanabilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, fırtına ve ulaşımda aksamalar karşısında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.