Meteoroloji duyurdu: Soğuk hava yeniden etkili olacak! 15 gün sürecek sağanak yağışlar geliyor!

Meteoroloji duyurdu: Soğuk hava yeniden etkili olacak! 15 gün sürecek sağanak yağışlar geliyor!
Meteoroloji uzmanlarından uyarı yapıldı. Birçok ilde etkisini gösterecek soğuk hava koşulları geliyor. Meteoroloji uzmanlarının 15 gün süreceğini tahmin ettiği soğuk hava şartları hangi illerde gözükecek? Haberimizin detayı yazımızda…

Meteoroloji uzmanlarından son dakika haberi! Meteoroloji uzmanları birçok il için sağanak yağış uyarısı yaptı. Uzmanlar tüm ülkemizde görülecek olan bu hava şartlarının bazı bölgelerde daha yoğun olacağını duyurdu. Meteorolojinin yayımladığı haritalarda sarı ve turuncu uyarıların tüm ülkemizde olması dikkat çekti. Özellikle bazı bölgelerde mevsim normallerinin dışında gözlemlenen havanın soğukluğunu arttıracağını söyleyen uzmanlar vatandaşları uyardı. Önümüzdeki günlerde yaşanacak olumsuz hava şartlarını kamuoyu ile paylaşan meteoroloji uzmanları batı bölgesinde havaların mevsim normalleri dışında seyredeceği bilgisini yineledi.

Meteoroloji uzmanlarından 15 gün sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, ülkemizin neredeyse tüm bölgelerinde bulutlu ve parçalı bir havanın hâkim olacağını kamuoyuna açıkladı. Bu hava şartlarının sebep olacağı sağanak yağış ve artacak soğukların 15 gün süreceğini de açıklamalarına ekledi. Olumsuz hava şartlarından dolayı da vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği uyarılarını yaptı.

Marmara’nın kuzeyi

 İzmir ili hariç Ege bölgesi

Akdeniz bölgesi

 İç Anadolu bölgesi

 Karadeniz bölgesi

 Elâzığ İli hariç Doğu Anadolu bölgesi

Kilis, Adıyaman ve Antep çevrelerinde sağanak yağışlı ve gök gürültülü bir havanın olması bekleniyor. Beklenen sağanak yağışların Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri ile beraber Muğla, Kastamonu ve Karabük illerinde daha yoğun olacağı da yine meteoroloji uzmanları tarafından duyuruldu. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ise toz taşınımı olayının olmasının beklendiği de yine meteoroloji uzmanları tarafından açıklandı.

Valiliklerden vatandaşa uyarılar yapılıyor

İzmir ve Ankara valilikleri meteoroloji uzmanlarından aldıkları bilgiler doğrultusunda yoğun yağışlar konusunda vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Ankara valisi, Ankara’nın hususiyetle güney tarafındaki ilçelerde sağanak yağış, yıldırım düşmesi, olası sel ve taşkınlıklar sebebi ile aksayacak trafik ile ilgili uyarı ve bildirilerini vatandaşa duyurdu. Yine İzmir Valiliği ise, Bornova, Torbalı, Buca, Kemalpaşa, Bayındır gibi saydığı birçok ilçede ani sel ve su baskınlarının olabileceğini, vatandaşların tedbirli olmalarını bildirdi.