Meteoroloji duyurdu: O bölgelerde yoğun yağış bekleniyor!

Meteoroloji duyurdu: O bölgelerde yoğun yağış bekleniyor!
Son dakika hava durumu bilgileri Meteoroloji tarafından verildi. Yapılan açıklamaya göre bazı illerde oturanlar için kırmızı alarm verildi. Günlerce sürmesi beklenen en kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumdan olumsuz olarak etkilenmemek için önlem almakta fayda var.

Mayıs ayı itibari ile havaların ısınması beklenirken yağışlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bazı illerde yağış nedeniyle sel ve birçok olumsuz durum aynı anda görünebiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son açıklamalara göre hava sıcaklıklarının düşeceği ve bazı illerin yoğun yağış alacağı bilgisi geldi. Şimdi haberimizin devamında hava durumu hakkında merak edilen her şey sizlerle olacak…

Yağıştan kaynaklanan durumlar için önlem alın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken Trakya, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri için yerel olmakla birlikte aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bunun yanında Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in de yoğun yağışlar ile etkileneceği açıklaması yapıldı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de durum değişmiyor. Aynı yağışların bu bölgelerde de beslenmesiyle birlikte neredeyse ülkenin genelinde ilerleyen birkaç günün yoğun yağışlı geçmesi bekleniyor.

Beklenilen bu yağışların Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Ankara, Eskişehir şehirlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bunun yanında sabah saatlerinde özellikle İç Ege ve Samsun çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayları da bekleniyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyredeceği yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yoğun yağış beklenilen bölgeler dışında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri içerisinde seyredeceği bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde!

Son haftalarda ülke genelinde yaşanılan yağışların ardından hava durumunun mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Fakat hala bazı bölgelerde kuvvetli yağışların etkili olacağı da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarla birlikte açıklanmaya devam ediyor. Batı kesimlerinde, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerinden aralık kılığı orta ve hafif kuvvetlerde rüzgar beklentisinin dışında yağış görünmeyen yerlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.