Meteoroloji bugün 5 şehir için uyarı yaptı! O illerde yaşayanlar mutlaka önlem alsın: Çok şiddeteli olacak

Meteoroloji bugün 5 şehir için uyarı yaptı! O illerde yaşayanlar mutlaka önlem alsın: Çok şiddeteli olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle bazı bölgelerde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri için yağışlı bir hava tahmin ediliyor. Ayrıca, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinde de yağışlar görülecek.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, yer yer gök gürültülü sağanaklar da görülebilecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Diğer Olumsuzluklar İçin Uyarılar

Özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarıları

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Bu durumda, olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.