Meteoroloji 16 ili uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji 16 ili uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava raporu tahminlerine göre, bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Peki, hangi bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, İç Ege, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar’ın kuzeyinde, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde ve batısında, Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinde ve batısında, Çankırı, Bolu, Düzce çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Gök gürültülü sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son açıklamalarına göre, yarın öğle saatleri itibarıyla, İç Ege, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar’ın kuzeyinde, İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde ve batısında, Eskişehir, Ankara’nın kuzeyinde ve batısında, Çankırı, Bolu, Düzce’de gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Bu gece saatlerinin ardından Kocaeli, İstanbul, Edirne, Sakarya, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışın yerel kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu değerlendirmelerinin ardından vatandaşlar uyarıldı. Vatandaşların su baskını, sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar karşısında dikkatli ve tedbirli olması gerekir.

16 il için sarı kodlu alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 16 il için sarı kodlu alarm yapıldı. Bu iller; Ankara, Afyonkarahisar, Bolu, Bursa, Eskişehir, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Düzce ve Uşak olarak belirtildi.

Ankara Valiliği uyardı!

Ankara Valiliği, yarın itibarıyla Ankara genelinde beklenen sağanak yağış sebebiyle vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi. Merkez ilçeler dahil kuzey ve batı kesimlerde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, su baskını, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar karşısında dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.