Mahkeme itirazı reddetti! Sahte Doktor Ayşe Özkiraz tutuklandı!

Mahkeme itirazı reddetti! Sahte Doktor Ayşe Özkiraz tutuklandı!
Sahte doktor konusu gündemde oldukça ses getirmişti. Ayşe Özkiraz’ın diplomasız doktorluk yaptığı, aynı hastanede görev alan doktorların şüphesi ve şikayeti üzerine ortaya çıkmıştı. Ayşe Özkiraz, sahte doktorluk nedeni ile mahkemeye çıkartıldı.

Tekirdağ ilçesinde yer alan Çerkezköy Devlet Hastanesi, aylar önce sahte doktor konusu ile gündeme gelmişti. Kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan ve sahte diploma ile göreve başlayan Ayşe Özkiraz, hastanede görev alan diğer doktorların şüphesi üzerine şikayet edilmiş ve tutuklanmıştı. 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz’ın 13 yıla kadar hapsi istenmişti. Ayşe Özkiraz ise bu karara, avukatı aracılığı ile itiraz etmişti.

25 EKİM’DE TUTUKLANDI

Sahte diploma ile pratisyen hekim olarak Tekirdağ’daki Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ayşe Özkiraz, 25 Ekim’de tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevine gönderilmişti. Ayşe Özkiraz’ın avukatı bu karara itirazda bulundu. Avukatın itirazı bir üst mahkeme olan Çerkezköy 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Özkiraz ile ilgili soruşturmayı tamamladı ve iddianame, Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan ve kabul edilen iddianamede Ayşe Özkiraz hakkında resmi belgede sahtecilik suçunda iki yıldan beş yıla kadar, özel belgede sahtecilik suçundan bir yıldan üç yıla kadar ve yetkisiz hekimlik suçundan ise iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istendi.

AVUKAT SAVUNMA YAPTI

Ayşe Özkiraz’ın avukatı yaptığı savunmada şu ifadelere yer verdi; ‘’İddianame sayfalarında savcı çelişiyor. Sahte olduğu anlaşılıyorsa cezalandırılması talep ediyor. Bir evrak sahte olduğu anlaşılıyorsa ceza olmaz. 25 Kasım arama kararı var. Bir ev araması yapılacaksa savcı hazır değilse, ihtiyar heyeti ya da muhtar olması lazım. Nispi eksiklik var. Deliller hukuka aykırıdır. Hukuka uygun arama olmadı, mahkemede kullanılamaz. Hukuka aykırı delillerin imha edilmesini talep ediyorum. Geçen duruşmada doktor ve sekreter Ayşe'nin ameliyata katılmadığını sadece izlediğini söyledi. Ayşe, hayatı boyunca doktor olmayı istemiş. Müvekkilim cezaevinde üniversiteye hazırlanıyor. Bir yalan söylemiş, biz bunu tasvip etmiyoruz. Bir yalan söylemiş ve bunun içinden çıkamamış. Zaten doktor dikiş atmadı dese de kendisi bir kez dikiş attığını söylemiştir. 20 yaşında bir kız bir hata yapmıştır. Ayşe, her şeyi doğru anlatıyor, pişmanlık gösteriyor. Üzerinden bir yük kalktığını söylüyor. Ailesi Ayşe'yi affetti, tekrar kazanması gereken bir hayatı, ailesi var. Aile kızına tekrar sahip çıkmak istiyor. Yıllardır parçalanmış bir ailenin kızı olduğu için Ayşe'yi suçlamayız, anlattıkları doğru. Geçen duruşmada bir tanık daha olduğunu söylediniz fakat onun da ifadesi halen yok. Adli kontrolle ya da ev hapsi verilerek serbest kalmasını talep ediyoruz.’’