Kurban Bayramı yaklaşıyor! Bayram tatili için duyuruldu: Elinizi çabuk tutun

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Bayram tatili için duyuruldu: Elinizi çabuk tutun
Bu yıl okulların kapanışıyla Kurban Bayramı tatilinin aynı haftaya denk geleceğine dikkat çeken Yıldırım, ülke genelinde seyahatlerin bu dönemde yoğunlaşacağını belirtti.

Yıldırım, eğitim-öğretim yılının 14 Haziran'da sona ereceğini ve hemen ardından 16 Haziran'da Kurban Bayramı'nın başlayacağını ifade etti.

Artan Otobüs Seferleri ve Bilet Yoğunluğu

Yıldırım, artan seyahat taleplerinin otobüs seferlerine yansıyacağını belirterek, "12 Haziran'dan itibaren otobüs seferlerinde yoğunluk artacak. Bayram tatili için otobüs biletleri şimdiden tükenmeye başladı. Tatil döneminde otobüsle seyahat edecek vatandaşların biletlerini erkenden alması önem taşıyor," dedi. Ayrıca, biletlerin hem gidiş hem dönüş olarak alınmasını tavsiye eden Yıldırım, bayram tatili dönüşünde yoğunluğun daha fazla olacağını ve yaklaşık 7 milyon yolcunun otobüslerle seyahat etmesinin beklendiğini söyledi.

Ek Seferler ve Düzenlemeler

Yıldırım, 12-25 Haziran döneminde otobüslere ek seferler koymayı planladıklarını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılması planlanan düzenlemeyle, turizm belgeli araçların da yolcu taşımacılığında kullanılacağını belirtti. Ek seferler düzenlemek için bakanlıktan izin beklediklerini ifade etti.

Bilet Fiyatları ve Sınırlar

Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarının dört aylık dönemler için belirlendiğini belirterek, şu an bilet fiyatlarında bir miktar indirimin uygulandığını söyledi. "Firmalar, yoğunluk arttıkça biletleri tavan fiyattan satışa sunabilirler ancak belirlenen fiyat sınırının üzerinde bilet satışı yapamazlar," şeklinde konuştu.

Bayram Tatili İçin Öneriler

Bayram tatilinde otobüsle seyahat edecek vatandaşlara biletlerini erkenden almaları gerektiğini hatırlatan Yıldırım, gidiş-dönüş biletlerinin birlikte alınmasının önemine vurgu yaptı. Yoğunluk nedeniyle son dakikaya bırakılmaması gerektiğini belirten Yıldırım, yaklaşık 7 milyon yolcunun bu dönemde otobüslerle seyahat edeceğini yineledi.