Kış boyu gelmedi! Beklenen kar yağışı Mart ayında geldi: Tedbirli olun

Kış boyu gelmedi! Beklenen kar yağışı Mart ayında geldi: Tedbirli olun
Tokat, son 100 yılın en sıcak kışını geride bıraktıktan sonra Mart ayında beklenen kar yağışına kavuştu. Bu beklenen kar, özellikle Çamlıbel geçidini beyaza büründürerek yolculara eğlenceli anlar yaşattı.

Sivas ve Tokat, uzun bir bekleyişin ardından Mart ayında özlenen kar yağışına ev sahipliği yaptı. Sivas-Tokat karayolundaki 1650 rakımlı Çamlıbel geçidi, yağan karla büyüleyici bir beyaz örtüyle kaplandı.

Yolcular ve Sürücüler Eğlenceli Anlar Yaşadı

Çamlıbel geçidini kullanan sürücüler ve yolcular, beklenmeyen kar sürpriziyle karşılaşarak araçlarından inip kartopu oynadı. Yağan karın tadını çıkaranlar, eğlenceli anılar biriktirip bolca fotoğraf çektirdi.

Beklenen Kar, En Çok Çocukları Mutlu Etti

Kar sürpriziyle en çok sevinenler arasında her zamanki gibi çocuklar vardı. Yağan karın tadını çıkaran ve kartopu oynayan çocuklar, doğanın güzellikleriyle buluşmanın keyfini yaşadı.

"Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır"

Mart ayında beklenen kar sürprizi, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözünün gerçekleştiğini gösterdi. Yağan karla birlikte, doğanın canlanması ve insanların kar keyfi yaşaması, bu tarihi kış sürprizini daha da özel kıldı.