Kırım üzerinden ülkemize yola çıktı! Normal olmayacak: Şiddetli bir şekilde geliyor

Kırım üzerinden ülkemize yola çıktı! Normal olmayacak: Şiddetli bir şekilde geliyor
Türkiye, Mayıs ayında beklenmedik bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Özellikle Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Bu kez, Türkiye'ye Ukrayna-Kırım üzerinden yeni bir soğuk hava dalgasının yaklaştığı belirtiliyor. Öngörülere göre, bu dalganın Pazar günü etkili olması bekleniyor ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bey'den Yapılan Paylaşım

Meteoroloji Bey isimli hesaptan yapılan paylaşımda, Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) haritasına yer verilerek, "Ukrayna-Kırım üzerinden Pazar günü ülke geneline soğuk hava inecek, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin altına gerileyecek" ifadelerine yer verildi.

Önlemlerin Alınması Önem Arz Ediyor

Bu beklenen soğuk hava dalgasının etkilerine karşı vatandaşların gerekli önlemleri alması ve mevsim normallerinin altındaki sıcaklıklara karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Özellikle tarım ve bahçe işleri ile ilgilenenlerin bu durumu göz önünde bulundurarak tedbir almaları önem arz ediyor.