Kentsel dönüşüm kredisi desteğine ilişkin detaylar! Bakanlık soruları cevapladı!

Kentsel dönüşüm kredisi desteğine ilişkin detaylar! Bakanlık soruları cevapladı!
Kentsel dönüşüm projesinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Deprem sonrası oluşturulan bu projeler sayesinde yaraların sarılması amaçlanıyor. Her proje vatandaşın mağdur olmaması için özenle oluşturuluyor.

Düşük faizli kentsel dönüşüm projesinin detayları da netleşti. Detayların belli olmasının ardından bu krediden faydalanacak olan kişilerin de soru işaretleri gideriliyor. Siz de eğer bu krediden faydalanacaksanız detaylara dikkat etmenizde fayda var. İşte haberimizin devamında proje detayları sizlerle…

Merakla beklenen kentsel dönüşüm açıklaması yapıldı

Ülkemizde yaşanan ve yıkıcı sonuçları olan deprem felaketi sonrasında kentsel dönüşümün sağlanması ve teşvik etmek amacıyla her kişiye uygun yeni kredi paketleri çalışması yapılmaya ve gündeme alınmıştı. Bu beklenen ve duyurulan kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili Bakanlık merak edilen soruların cevaplarını vermektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte 17 Mart’ta açıklanan kentsel dönüşümlere yönelik yüklenici ve konut üreticilerine göre hazırlanan destek kampanyaları adına merak edilen birçok soruya cevap olarak yapılan açıklamalar, Bakanlığın resmî sosyal medya hesabından açıklamalı olarak açıklanmıştır.

Kentsel Dönüşüm Destek ve Finansman Paketi bünyesinde, deprem alanında riskli bölgede yer alan ya da kendisi bina olarak riskli olan yapıların ise dönüştürülmesi için hazırlanan destek kampanyası kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

Kentsel dönüşüm desteğinin içeriği

Merak edilen ve her vatandaşın bu kentsel dönüşüm destek kapsamında başvuru yapmadan önce araştırdığı bazı bilgiler mevcuttur. Bunların başında verilen kredinin 1.49 faiz oranının 0.70’ini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacak, 0.79 faiz imkânı ile de krediden yararlanılabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tarafından yetkilendirilen kuruluşlara tarafından riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlar, bankaya müracaat edebilecektir. Bu verilecek olan kredi kapsamında sadece en az 1 yıldır riskli yapıda ikamet kiracılar veya satın almak şartıyla sınırlı aynı hak sahipleri yararlanabilecektir. Bu verilecek olan kredi tutarı altında birkaç dairesini dönüştüren vatandaşlarda faydalanabilecek. Tahliye veya yıkım emri verilen evlerdeki vatandaşlar 3 yıl içerisinde, kredi için başvurusu yapılabilecek.