Kahramanmaraş depremini bilmişti! Naci Görür resmen duyurdu: Büyük İstanbul depremi

Kahramanmaraş depremini bilmişti! Naci Görür resmen duyurdu: Büyük İstanbul depremi
Yaptığı açıklamalarla ve yorumlarla gündem olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Naci Görür İstanbul depremi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Yaptığı açıklamalarla ve yorumlarla gündem olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür tarafından yeni bir açıklama daha yaptı ve 2020 yılında Elazığ bölgesinde meydana gelen deprem sonrasında Kahramanmaraş’ı işaret eden Görür İstanbul’u uyardı. Marmara Bölgesi'nin tehdit altına girdiğini belirten Naci Görür açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

İSTANBUL'U HAZIRLAMAK LAZIM 

"İstanbul’daki binaların yüzde 75’i gelecek depreme dayanmaz. 400 binden fazla insanın can güvenliği yok. İstanbul’daki yapı stoku bundan iyi mi sanıyorsunuz? İstanbul’u depreme hazırlamak lazım"

NACİ GÖRÜR'ÜN AÇIKLAMALARI 

Dr. Naci Görür, FOX TV Ana Haber’de Marmara Bölgesi’ne ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Görür açıklamalarında İstanbul’un korkuttuğunu, 400 binden fazla insanın can güvenliğinin olmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Marmara tehdit altına girdi. KİPTAŞ ve İBB’nin yaptığı araştırmalara göre, İstanbul’daki binaların yüzde 75’i gelecek depreme dayanmaz. 400 binden fazla insanın can güvenliği yok. İstanbul’daki yapı stoku bundan iyi mi sanıyorsunuz? İstanbul’u depreme hazırlamak lazım. İstanbul depreme hazırlıklı değil. Bir an önce bu hazırlığı yapmak lazım. Hükümet ile İBB bir arada çalışması lazım çekişerek olmaz. İstanbul bizi korkutuyor. Son evreleri oynuyoruz. 2029’a kadar her an olmak kaydıyla deprem olma şansı yüzde 62."

GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ 

"Bu deprem o kadar göz göre göre, bağıra bağıra geldi ki, bunun geldiğini Türkiye’de aklı başında yer bilimciler bu depremin gelmekte olduğunu söylemeye başladık. Ben ilk kez Elazığ depremi 2020’de olduğu zaman, depremin daha ilk günü aynen şunu dedim. ‘Şu anda hedef Çelikhan, Erkenek ve Kahramanmaraş’tır."