Kabine açıkladı: Sinan Oğan’dan ilk açıklama geldi! Devlet Bahçeli etkisi iddiası şok etti

Kabine açıkladı: Sinan Oğan’dan ilk açıklama geldi! Devlet Bahçeli etkisi iddiası şok etti
Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabine açıklandı. Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabine üyeleri arasında ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yer almadı. Bakanların belli olmasından sonra Oğan’dan yeni açıklama geldi.

Yeni bakanların duyurulmasından sonra gözler adı geçmeyen Sinan Oğan’a çevrildi. Oğan’dan ilk açıklama gelirken, kulislerde konuşulan “Devlet Bahçeli” etkisi ise gündem oldu. İşte merak edilen detaylar..

Günlerdir merakla beklenen yeni kabine açıklandı. 2 isim dışında bütün kabine değişti. 28 Mayıs tarihindeki seçimlerde Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan’ın yeni kabinede yer alacağına ilişkin iddialar da sona ermiş oldu.

Oğan sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlk gün de söylediğimiz gibi Sn. Cumhurbaşkanı ile bizim herhangi bir makam pazarlığımız olmamış, ilkeler bazında bir anlaşmamız söz konusu olmuştur. O sebeple ilk günden beri ismimiz üzerinde yürütülen “pazarlık” vs gibi spekülasyonların ne kadar yersiz ve iftira amaçlı olduğu bir kez daha görülmüştür. Başta ekonomi ve sığınmacılar olmak üzere önümüzdeki süreçte ilkelerimizin hayata geçirilişine hep beraber şahit olacağız inşallah…"

BAHÇELİ ETKİSİ

Oğan’ın bakan olmamasından sonra dikkat çeken bir iddia da AK Parti Milletvekili Emin Şirin tarafından geldi. 22. dönem AK Parti Milletvekili Emin Şirin, yaptığı açıklamada "Sinan Oğan'ın bakan olmamasında Devlet Bahçeli'nin etkisi var" diye konuştu.