İzmir'de sandıkların yarısı açıldı! Önde gelen isim açıklandı: İşte oy farkı

İzmir'de sandıkların yarısı açıldı! Önde gelen isim açıklandı: İşte oy farkı
İstanbul’da kimin kazandığı, Ankara’da kimin kazandığı, İzmir’de kimin kazandığı gibi soruların cevapları araştırılırken açılan sandık kapsamında kimin önde geldiği de belli oldu.

İstanbul’da kimin kazandığı, Ankara’da kimin kazandığı, İzmir’de kimin kazandığı gibi soruların cevapları, Türkiye'nin diğer tüm illerinde hangi parti ve belediye başkan adayının önde gittiği gibi bilgiler anlık olarak takip ediliyor. Seçim sonuçları, vatandaşlar ve siyasi çevreler tarafından merakla bekleniyor.

Oy Kullanma İşlemi Tamamlandı, Oy Sayımı Başladı

2024 yerel seçiminde oy kullanma işlemi Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi ve oy sayım işlemleri başladı. Seçim sürecinin ardından vatandaşlar, oylarının sonuçlarını merakla bekliyor.

YSK Başkanı'ndan Yayın Yasağı Açıklaması

Oy sayımının başlamasıyla birlikte saat 19.20'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu. Bu açıklama, seçim sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasına olanak tanıdı.

Anlık Sonuçlar

İzmir'de sandıkalrın yüzde 54'ü açıldı. Açılan sandıklar kapsamında CHP'nin adayı Cemil Tugay önde giderken AK Parti adayı Hamza Dağ ise onu takip ediyor. Tugay yüzde 47.95 oranında oy alırken Dağ ise yüzde 37 oranında oy aldı.