İstanbul sıkı giyinmeli! Soğuk hava dalgası mega kenti teslim alacak!

İstanbul sıkı giyinmeli! Soğuk hava dalgası mega kenti teslim alacak!
Mart ayı ile birlikte etkisini arttıran soğuk hava dalgası İstanbul'u esir alacak. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Peki İstanbul'da havalar nasıl olacak?

Mart ayı ile birlikte gelen soğuk hava dalgası gün geçtikçe etkisini arttırıyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor.

Konuyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika uyarısına göre, İstanbul 17 Mart cuma günü büyük fırtınalar gelebilir. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de, İstanbulluları soğuk havalara karşı uyardı. İstanbulluların çok sıkı giyinmelerini önerdi ve gün içinde hafif yağış geçişlerinin olabileceği uyarısında bulundu. Ökten yaptığı açıklamada şunları söyledi: ""Marmara bölgesi, İstanbul dahil, yarın sıkı giyinmeli. Hava soğuk. Vücut sıcağa adapte olmaya çalışırken bu ani soğumalar tehlikeli. Yabana atmayın. Sabah için planınız kalın bir giyim tarzı olmalı. İstanbul'da gün içinde hafif yağış geçişleri görülecek."

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Gelen uyarılar sonrası vatandaşlar güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Peki cuma günü hava durumu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Güney kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların: Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.