İslam Memiş'ten uyarı geldi! "Kritik hafta"

İslam Memiş'ten uyarı geldi! "Kritik hafta"
Para ve altın piyasası uzmanı İslam Memiş kritik hafta diyerek herkesi uyardı. Piyasada yaşanılan iniş çıkışlar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Altın alacakların bu açıklamaya kulak vermesinde fayda var.

Altın hemen herkesin en güvenli bulduğu yatırım araçları arasında yer alıyor. Bu durumda yatırım yapmak isteyen kişilerin de ilk tercihi oluyor. Fakat son zamanlarda altın piyasasında da çalkalanmalar olmaya başladı. Bu konuda konuşan İslam Memiş ise vatandaşları uyardı. Şimdi haberimizin devamında altın hakkında merak edilen her şey sizlerle…

İslam Memiş’ten sert uyarı geldi

İslam Memiş piyasanın yaşadığı dalgalanmalar için “para piyasaları için bu hafta oldukça kritik olacak. Dışarıda Amerika Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (Boj), içeride Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararları ve açıklamaları takip edilecek" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalarını ise “diğer yandan Avrupa ve ABD’de PMI verileri açıklamasını yapacak. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’nin konuşması var.  Çarşamba akşamı Fed’in, perşembe günü TCMB’nin kararları, para piyasalarında etkili olacağını düşünüyorum” diye devam ettirdi. Bu anlamda yatırım yapacaklarının dikkatli olması öneriliyor.

Piyasada 2 güne dikkat edilmesi şart dedi

İslam Memiş yaptığı açıklama ile önümüzdeki 2 güme dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda ise “Belli olan bu iki güne dikkat etmek gerek. Yani, çarşamba akşamına kadar farklı, perşembe gününden sonra farklı fiyatlamalar bekleyelim. Her iki merkez bankası kritik bir süreçte karar verecek. ABD’de banka iflasları, Türkiye’de deprem maliyeti. TCMB, Fed’in kararını gördükten sonra karar vereceğini düşünmekteyim” ifadelerine yer verdi. Son olarak uyarılarını “haftayı ekranlarda bin 217 lira, serbest piyasalarda bin 230 lira seviyesinden tamamladı. Merkez bankalarında belirsizlik devam ettiğinden geniş bant aralığı geçerliliğini koruyor.

Ekranlarda bin 170-bin 260 lira, serbest piyasalarda bin 190-bin 280 lira aralığını takip etmeye devam edeceğim. Geniş bant aralığına odaklanmamım nedeni belirsizlik! Haziran sonrası için bin 450-bin 550 lira olan tahminim devam ediyor. Ondan sebep her düşüş kademeli alım fırsatı verir. Kâr satışının makas aralığından dolayı riskli olduğunu düşünüyorum. Beklemek fayda sağlar, yükseliş yeni başladı” diyerek sonlandırdı.