İslam Memiş'ten kar-zarar açıklaması! Altında beklenen artışlar yaşanacak mı?

İslam Memiş'ten kar-zarar açıklaması! Altında beklenen artışlar yaşanacak mı?
Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklamalar geldi. Kar zarar ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkatleri çekti. Altın almak isteyenler için tavsiyeler geldi.

Seçimlerde 2. tur sonrasında beklenen artışlar yaşanacak mı yaşanmayacak mı vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. İlk seçim sonrasında herhangi bir artış olmaması ile beraber birçok vatandaş zarara uğradı. Peki gelecek dönemde altın piyasasında son durum ne olacak? Haberin devamında tüm detayları sizlerle… 

İslam Memiş ‘in altında ‘kar zarar’ açıklaması 

14 Mayıs 2023 Pazar günü cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından altın piyasasında bir zam geleceği konuşulmuştu. Seçim ardından beklenen artış gerçekleşmeyince altın alan vatandaşlar zarara uğramış oldu. Küresel piyasa içinde yaşanan gelişmeler ise ons altın 2.000 dolar seviyelerine kadar inmesine sebep oldu. Gram altın ise rekor seviyelere çıkarken gerileme yaşamış oldu. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş’e vatandaş ise “altın bu haldeyken alınır mı? Kazançlı olur muyuz?” tarzında sorular yöneltilince İslam Memiş konu hakkında açıklama yaptı.

Ons altında yaşanan kayıplar gram altın piyasasına da ciddi anlamda etkiledi. Kapalı çarşılarda 1400 TL’ye kadar yükselmiş olan altın, seçim sonrasında 1359 TL’ye kadar bir gerileme yaşadı. Yatırımcıların ise aklına takılan soru “ altın alınmalı mı yoksa satmalı mı?” sorusuna cevap aranırken Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş borsayı işaret etti. 

İslam Memiş’ten altın yorumu

Altın ve Para Piyasası Uzmanı olan İslam Memiş altın hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Altının gram fiyatları, uluslararası piyasa içerisinde haftanın son işlemine 1252 TL seviyesinde gördü. Ons fiyatlarında yaşanan düşüş ise paralel değerde düşüş yaşarken gram altın fiyatı %1,1 azalış ile 1246 TL’den kapatmış oldu. Altının ons fiyatları 20 Mayıs 2023 cumartesi günü %1.2 gerileme yaşayarak 1957 dolardan kapanmasının ardından %0,5 yükseliş ile beraber 1.967 dolardan alıcısını bulmaya devam ediyor.

Yatırım yapanlara seslenen İslam Memiş, “kur koruma ve borsa dışında yatırım yapanların yapabileceği başka hiçbir durum yok. Şu an satışlar normal seyrinde devam ediyor. Orta ve uzun yönde olan beklentimiz hep pozitif yönde. Vatandaşlara her zaman uyarım olmuştu. Gram altının şu an alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Piyasalar içerisinde bir rahatlama yaşanmalı. Şu an gram altın kar yerine zarar getirir.” İfadelerini kullanarak yatırım yapanlara tavsiyelerde bulundu. 

 Not: Yatırım tavsiyesi değildir.