İslam Memiş'ten dolar ve altın yorumu: "Sonradan pişman olmayın"

İslam Memiş'ten dolar ve altın yorumu: "Sonradan pişman olmayın"
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Büyük Plan2” başlığı altında son dönemlerde yaşanan ekonomi piyasası ile ilgili gidişata değinerek, gelecek dönemlerde yaşanacak olası tahminlerini kamuoyuna duyurarak uyardı. “Sonradan pişman olmayın” dedi.

Yapmış olduğu her açıklama ile birlikte dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, yazı dizisi ile odak noktası oldu. Uzman isim birbirinden farklı konulara ile alakalı, birbirinden farklı açıklamalar yaptı.  Memiş’in “Büyük Plan2” başlığı altında yapmış olduğu çarpıcı açıklamalar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

İslam Memiş olası tahminlerini kamuoyuna duyurdu

Daha önce haziran ayında oluşacak öngörülerini paylaşan uzman isim şimdi ise asıl hedefin ne olduğunu açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

Dünya genelinde merkez bankalarının ortak hareket ettiğini vurgulayan Memiş, “Bugün kafasını kaldıranlar, kendini maalesef kafeste buldu” diyerek

Ülke genelinde tüm bankalar vatandaşların varlıklara önce erişimi kısıtladı, (Günlük alım-satım-çekim sınırı, alım-satım makas aralıkları) işlem sınırlandırması gibi.

ABD’de bankaları ise 2 bin dolar üzerinde para çekmek isteyen kişilerin bir gün önceden bu durumu bildirmesi gerektiğini ve bu ödemeleri suç dolandırıcılığına karşı olarak reddedebileceklerini duyurdu. Ülke genelinde bulunan tüm bankalardan bu gibi açıklamaları daha çok duyacaksınız diyerek, bu konuya dikkat çekti.

İslam Memiş “al-sat” yok dedi

 İslam Memiş, bankaların günlük döviz alım limitini yüzde 25 düşürdüğünü dikkat çekti. İlk önce nakit avans çekme ve kuyum altın harcamalarını sonlandırmıştı daha sonra ise bu karar iptal edilmişti, seçimlerden sonra tekrar gündeme gelip gelmeyeceği belli değil. Yani, varlıklarınız sistem nedeniyle hareket edemiyor. Bu durumda da uzun  vadeli yatırımcı olacaksınız diyor sistem “al-sat” yok. Aslında bunun diğer adı sermaye kontrolü.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için birçok uygulama devreye girmişti diyen Memiş, “Kara gün” dostu olan birikimler “sistem gününe” kurban gitti ifadelerini kullandı.

Bu durumda da bir sonraki plan “kontrollü yasaklama” olacaktır diyen İslam Memiş,  Döviz ya da altın fark etmez amaç fizikî varlığa sahip olmaması. Çünkü fizikî varlık özgürlüktür diyen Memiş , Sisteme muhtaç edilenleri yönlendirmek, sistemin merhametine muhtaç bırakmak daha kolay diyerek konu ile ilgili ifadelerini tv100.com'daki yazı dizisinde dile getirdi.

Bu uygulamanın hemen olmayacağını kademeli bir şekilde hayatta geçirileceğini ifade etti.

Memiş, 2030’a kadar tüm ticarethanelerde yüz tanıma sistemine dahil olacağını ve kim ne alım-satım yapıyor net olarak bilinecek Her şey yasal olacağını ve dijital paraya geçiş dönemi başlayacağını vurguladı.