İŞKUR'dan öğrencilere, iş arayanlara büyük destek! Şartlar nelerdir?

İŞKUR'dan öğrencilere, iş arayanlara büyük destek! Şartlar nelerdir?
İŞKUR’dan yeni bir haber daha geldi. İşsiz, tecrübesiz ve öğrenci vatandaşlara büyük destek fırsatı sunan İŞKUR işbaşı eğitim programını açıkladı. İŞKUR eğitim programı ve şartları haberimizin devamında sizlerle...

İş arayanlara müjdeli haber İŞKUR'dan geldi. İstihdamı artırmak adına yeni bir program tasarlayan İŞKUR program kapsamında günlük 327 TL harçlık vereceğini duyurdu.

İŞKUR’dan işbaşı eğitim programı

İş arayanlar için sevindirici bir haber İŞKUR tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte geldi. Birçok alanda iş imkanı sağlayan İŞKUR bu defa iş başı eğitim programı ile hizmet sağlamakta. İŞKUR belirlenen kurslar ile işbaşı eğitim programları aracılığıyla destek sağlayacağını resmen açıkladı. İŞKUR tarafından gelen açıklama sonrasında ise iş arayan kişiler söz konusu olan destek ile ilgili açıklamaları merak ederek araştırmaya başladı.

İŞKUR  İşbaşı eğitim programı ile ilgili tüm detayları tek tek paylaşarak iş arayanlara duyurdu. İŞKUR aracılığı ile açıklanan işbaşı eğitim programlarının şartlarını taşıyan herkes başvuru işlemlerini kolaylıkla yapabilir. İŞKUR iş başvurusu için 81 ilde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ya da İŞKUR E-Şube aracılığı ile de başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.

İşbaşı eğitim programı şartları nelerdir?

İŞKUR tarafından uygulanan işbaşı eğitim programı ile işsiz olan kişilere mesleki deneyim kazanması hedeflenmektedir. İstihdamı artırmak adına yeni bir program tasarlayan İŞKUR, işbaşı eğitim programlarından faydalanmak için istenilen şartlar ise şu şekilde; Öncelikle İŞKUR’a kayıtlı ve işsiz olmak gerekmektedir. Programın başlangıç tarihinden önce bir yıl içerisinde işverene ait vergi numarası doğrultusunda yer alan iş yerlerinde sigortalı olarak çalışmamak aranan şartlar arasındadır.

Ayrıca kurumca aynı meslekte yer alan kurs programını tamamlamamış olmak aranan şartlara dahil edilmiştir. Söz konusu olan programa katılmama yönünde yaptırım uygulamıyor olmak, iş ve meslek danışmanlığı yönünde bulunan hizmetlerden yararlanmak şartlarının yerine getirilmesi durumunda 15 yaşının doldurulmuş olması ve emekli olmamak gerekiyor. Tüm bunlara ek olarak işverenin birinci ve ikinci derece kan hısımı ya da eşi olmaması gerekiyor.