IP TV ve kaçak yayın izleyenlere kötü haber! 2 yıla kadar hapis cezası verilecek: Sakın yapmayın

IP TV ve kaçak yayın izleyenlere kötü haber! 2 yıla kadar hapis cezası verilecek: Sakın yapmayın
Ülkede yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte, IP TV ve kaçak yayınlarla mücadele kapsamında hapis cezası getiriliyor.

Dizi, film veya maç izleme hizmeti veren yasal platformları taklit eden kaçak mecraların kullanıcıları, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Yasal olmayan platformların ucuz hizmeti, ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. Uzmanlar, kaçak yayın kullanmanın adli soruşturmaya sebep olabileceği konusunda uyarıyor.

Hukuki Perspektifte Kaçak Yayın Kullanımı ve Ceza Hükümleri

Avukat Müge Doğan, Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir madde ile internet üzerinden kaçak yayınları kullananları ve sağlayanları suçlayan hükümleri açıklıyor.

Ceza Kanunu'na göre, karşılıksız menfaat sağlama suçu, hem yayın yapanlar hem de izleyenler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Ödeme Sürecindeki Hukuki Riskler

Kaçak IP TV hizmetleri genellikle ödemeleri İBAN aracılığıyla alıyor. Uzmanlar, ödemeyi yapan kişilerin terör ya da suç örgütleriyle bağlantılı olma riskine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, kaçak platformlara ödeme yaparken herhangi bir açıklama olmamasının, kullanıcıları hukuki sorumluluk altına sokabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Terörle İrtibat ve Hesap Hareketlerinin İncelenmesi

Parayı gönderdiğiniz kişinin terörle irtibatı tespit edilirse, kullanıcılar savcının karşısında hukuki sorumlulukla karşılaşabilir. Hesap hareketlerinin incelenmesi, kullanıcıların durumunu daha da karmaşık hale getirebilir.