İktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz diyen avukat sınır dışı edildi

İktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz diyen avukat sınır dışı edildi
Suriyeli Avukat Mustafa Bayırlı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemlerde bulunarak tepkilere yol açtı. Ülke gündemine beklenmedik anda düşerek hareketlilik yaşanmasına sebebiyet verdi. İktidara geldikleri zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceklerini söyledi ama kendisi sınır dışı edildi.

Suriyeli Avukat Mustafa Bayırlı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemlerde bulunarak tepkilere yol açtı. Ülke gündemine beklenmedik anda düşerek hareketlilik yaşanmasına sebebiyet verdi. İktidara geldikleri zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceklerini söyledi ama kendisi sınır dışı edildi. Muhalefet kanadı ve destekçilerinden büyük tepki gördü. Ülke topraklarımıza sığınan ve farklı bir ülkeden gelip ülkemizde avukatlık görevi icra eden şahısın, yıllardır siyasi mekanizmalarda muhalefet görevi yürüten parti genel başkanına karşı direk ithamlarda bulunması kabul edilemez görüldü. Böylelikle sınır dışı edilerek ülkesine yollandığı bildirildi. 

Suriyeli Avukat Mustafa Bayırlı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemleri, ''Söz veriyorum iktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz.'' ifadeleri sonrasında gelen tepkiler odağında işlemler başlatılarak gözaltına alınıp sınır dışı edildiği bilgileri aktarıldı. 

Gaziantep Valiliği tarafından duyurulan bilgilere göre, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye göndereceğiz'' ifadelerini kullanan yabancı uyruklu avukatın sınır dışı edildiği açıklandı. Dün yaptığı paylaşım ile birlikte ülke gündeminde büyük yankılar uyandırdı. Hem muhalefet hem de iktidar destekçileri ve şahıslarca yapılan sert tutum ve tavır karşısında göz yummayarak olay için işlemler başlatıldı. Gaziantep Valiliği durum üzerinde durarak titizlikle çalıştı. Açıklamaları direk kendi ağzıyla sosyal medyadan paylaşımda bulunan Suriyeli avukatın yakalanıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra sınır dışı edildiği bilgisi medyaya yansıdı. 

Ülkemizde 2011 yılından itibaren şu ana kadar yaşayan resmi kayıtlarca 5 milyona yakın Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Doğrudan iletilen bu bilgilere muhalefet kısmında açıklanan dolaylı veriler ile uyuşmadığı daha fazla olduğu belirtildi. Suriye sınırında bulunan şehirlerimizin merkezlerinde ve taşra yerlerinde yaşayan sığınmacıların yaşam ve yapıları araştırıldığı zaman, bulundukları şehirlerde kimi zaman Türk vatandaşlarından daha fazla olduğu gözlemlendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere verilen vatandaşlık açıklaması, ''110 bin Suriye'liye vatandaşlık verdik. Diğerlerine de vereceğiz. Bu insanlar vatandaşlık alsın ki kurum ve kuruluşlara işe girsin.'' açıklamasıyla birlikte sosyal medya ve seçmenler arasında büyük tepkilere yol açtı. Ülke içi yaşanılan olumsuzluklar göz önüne alındığı vakit bu durumun gerçekleşme ihtimalinin can sıkıcı olduğu belirtildi.