İİB 2023 yılının verilerini açıkladı! İki ayda 1 milyar 640 milyon dolarlık ihracat!

İİB 2023 yılının verilerini açıkladı! İki ayda 1 milyar 640 milyon dolarlık ihracat!
İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin açıklamalarına göre, İstanbul ihracatçıları 181 ülke pazarına ürün sattı ve ülke ihracatındaki payı yüzde 4,9 olarak kaydedildi. İki ayda 1 milyar 640 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

İstanbul İhracatçılar Birliği, kendi bünyesinde yer alan yedi ihracatçı üyenin farklı şehirlerde faaliyet gösteren yirmi bini aşkın firmaya ait verileri açıkladı. 2023 yılının ilk iki ayına ait olan verilerde, İstanbul İhracatçılar Birliği üyelerinin yaklaşık olarak 1 milyar 640 milyon dolarlık ihracat yaptığı bildirildi.

İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul ihracatçıları 181 ülke pazarına ürün sattı ve bu satışlar neticesinde ülke ihracatındaki payları yüzde 4,9 oldu. Bu veriler, İstanbul İhracatçılar Birliği bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliğine üye farklı, farklı şehirlerde faaliyet gösteren yirmi bini aşkın firmadan elde edildi.

EN FAZLA İHRACAT IRAK’A GEREKLEŞTİ

İstanbul İhracatçılar Birliği, 2023 yılının ilk iki ayında yapılan ihracatlarda, değer bazında en fazla ihracatın 100 milyon dolar ile Irak’a yapıldığını da açıkladı. Irak’a en fazla kümes hayvanları, hayvansal mamullerin yanı sıra; hububat, bakliyat, yağlı tohumların ve mamullerinin satıldığı ifade edildi. İstanbul İhracatçılar Birliği Irak’ın hemen ardından yine değer bazında en fazla Amerika Birleşik Devletleri’ne, Almanya’ya, Birleşik Krallık’a ve Rusya’ya ihracat yapıldığını açıkladı.

EN ÇOK İHRAÇ EDİLEN ÜRÜNLER

İstanbul İhracatçılar Birliği yapılan ihracatta Amerika Birleşik Devletleri’ne hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, mobilya, kağıt ürünlerinin yer aldığını belirtti. Bunun yanı sıra Almanya’ya ise; fındık ve mamulleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin ihraç edildiğini açıkladı. Birleşik Krallık’a da mobilya, kağıt ve orman ürünleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin ihraç edildiğini ifade etti.