Hayatını kaybeden var! 2 askeri helikopter düştü

Hayatını kaybeden var! 2 askeri helikopter düştü
Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait iki askeri helikopterin Pasifik Okyanusu'ndaki bir tatbikat sırasında düşmesi sonucu en az bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Japonya'da, Savunma Kuvvetleri'ne ait olan her biri dört mürettebatlı iki askeri helikopterin, Pasifik Okyanusu'nda yapılan bir tatbikat sırasında düştüğü bildirildi.

Bölgede Devam Eden Arama Çalışmaları

Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, helikopterlerle temasın kaybedildiği ve bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtilirken, kayıp yedi kişiyi bulmak için arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Çarpışma Şüphesi: Kazanın Nedeni Araştırılıyor

Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, kazanın nedeninin henüz net olarak bilinmediğini ve helikopterlerin birbiriyle çarpışmış olabileceğini söyledi. Helikopterlere ait uçuş kayıt cihazlarının ve parçaların yakın noktalarda bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Geçmişteki Benzer Kazalar: 10 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Japonya'nın Okinawa eyaletindeki Miyako adasının kuzeyinde meydana gelen bir helikopter kazasında ise 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bu tür kazalar, Japonya'da helikopter güvenliği konusunda endişeleri artırmıştı.