Havadan yardım faciası yaşandı! 12 kişi boğuldu: Can pazarı kuruldu

Havadan yardım faciası yaşandı! 12 kişi boğuldu: Can pazarı kuruldu
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, farklı ülkeler tarafından havadan yapılan insani yardım operasyonları faciaya yol açtı.

Yardımların düştüğü noktalarda izdiham yaşandığı ve 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada, havadan yardım operasyonlarına devam edilmesi halinde daha fazla can kaybı yaşanabileceği vurgulanarak, tüm ülkelerin bu konuda daha önce uyarıldığı belirtildi. Gazze'deki halk için insani yardımın sağlanması için kara geçişlerinin derhal açılması talep edildi.

İsrail Saldırıları ve Kayıplar

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 81 kişinin hayatını kaybettiği ve 93 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bin 414'e yükselirken, yaralı sayısı ise 74 bin 787 oldu.

Eğitim Alanında Yaşanan Kayıplar

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülen öğrenci sayısı 5 bin 826'ya ulaşırken, yaralananların sayısı ise 9 bin 570'e yükseldi.

Sığınma Sorunu ve Endişeler

İsrail saldırılarından kaçarak sığınacak yer arayan Filistinlilerin çoğu, Refah kentine sığındı. Ancak, sığınacak yerin yetersiz olduğu ve altyapının yetersiz kaldığı bu bölgelerde sivil halkın yaşam mücadelesi verdiği belirtildi. İsrail'in sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah'a kara saldırısı başlatması durumunda, sivillerin sığınacak yerinin kalmayacağı endişesi dile getiriliyor.

Önceki Olaylar ve Yaşananlar

9 Mart'ta ABD'ye ait yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu yaşanan faciada 5 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu hatırlatıldı. ABD'li yetkililerin, uçakların ABD'ye ait olmadığını açıkladığı belirtildi.