Hatay’da herkesi şok eden bir olay yaşandı! Deprem oluyor deyip balkondan atladı…

Hatay’da herkesi şok eden bir olay yaşandı! Deprem oluyor deyip balkondan atladı…
Kahramanmaraş depremleri ülke genelinde herkesin endişeli bir yaşama başlamasına neden oldu. Meydana gelen depremleri on bir ilde etkili oldu. Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen il ise, Hatay oldu.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri on bir ilimizde etkili oldu. Dünya genelinde meydana gelen en büyük kara depremleri arasında yer alan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen il ise, Hatay oldu.

Depremlerin ardından imkanı olan vatandaşlar memleketlerinden göç etti. Birçok vatandaş ise, deprem bölgelerindeki yaşamlarına devam etmek zorunda kaldı. Hatay, Kahramanmaraş depremlerinden dolayı büyük bir yıkım yaşadı. 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından, 20 Şubat akşamı da merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan iki deprem daha meydana gelmişti.

DEPREM OLUYOR DEDİ KENDİNİ BALKONDAN ATTI

Deprem bölgesinde yaşamaya devam eden vatandaşlar, her an deprem olabilir endişesi ve korkusu ile yaşamaya çalışıyor. Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan bir kadın, deprem oluyor diye bağırarak uyandı ve kendisini yaşadığı panik ile ikinci katın balkonundan attı. 38 yaşındaki kadın, yaşadığı bu olay nedeni ile hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kadının annesi ise; ‘’Kızım intihar etmedi, galiba rüyasında deprem olduğunu görmüş ve panikleyerek atladı.’’ dedi.

ANNE LÜTFİYE ÇELER OLAYI ANLATTI

Depremler nedeni ile korku içerisinde olduğu belirtilen Ayşe Gülhan Çeler’in annesi Lütfiye Çeler, yaşanan acı olayı şu cümleleri ile anlattı; ‘’O gün aynı odada kalıyordur. Salı günü saat 03:30 civarıydı. Kızım Ayşe birden bağırarak uyandı, ‘Anne deprem oluyor dışarı çıkalım’ dedi. Baktım balkona doğru koştu, kızım orası balkon dememe rağmen tutamadım ve ikinci kattan aşağı atladı. Ben de ne olduğunu anlayamadım. Balkondan aşağı baktığımda kızım cansız yatıyordu. Komşulara seslendim koşarak kızımın düştüğü yere geldim. Kendimden geçtim.’’