Hane başına ödeme yapılıyor! AFAD açıklama yaptı!

Hane başına ödeme yapılıyor! AFAD açıklama yaptı!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremzedelere ödenen destek ödemeleri hakkında açıklama yaptı. Hane başına yapılacak ödemeler ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabı üzerinden hane başına yapılacak ödemeler hakkında açıklama yaptı. Depremzedeler için ödenen destek ödemeleri hakkında sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yayımlandı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

AFAD açıklama yaptı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre: “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10 bin TL ‘hane başı destek ödemesine’ devam edilmektedir. Bugüne kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 317 haneye yönelik ‘hane başı destek ödemesi’ aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir. Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır. Bunun birlikte çeşitli sebeplerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıda belirtilen süreç dahilinde ödemeleri gerçekleştirilecektir” dedi.

Afetzedelerin izleyecekleri yol hakkında bilgi verildi!

AFAD tarafından yapılan açıklamanın devamında afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı konuttaysa izleyecekleri aşamalar hakkında bilgi verildi. Açıklamada: “Hâlihazırda bulunduğu ilin, İl AFAD Müdürlüğü’ne başvurmaları, hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğal gaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları, bu belgelerin temin edilememesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına ilişkin düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır. İl AFAD Müdürlüklerimizde; ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. kimlik numarası üzerinden (T.C. Ziraat Bankası’na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır. Yukarıda belirtilen süreçlerin tamamında il AFAD Müdürlüklerimiz, afetzedelerimize her türlü kolaylığı sağlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.