GSS tutarlarında son dakika gelişme! GSS tutarları tam 50-100 arasında arttırıldı!

GSS tutarlarında son dakika gelişme! GSS tutarları tam 50-100 arasında arttırıldı!
Genel sağlık sigortası sahiplerine Sosyal Güvenlik Kurumundan önemli bir açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ödenecek tutarları Sağlık Uygulama Tebliği doğrultusunda arttırıldığını açıkladı. Detaylar haberimizin devamın da sizlerle...

GSS tutarlarında yaşanan son dakika gelişmeler ile ilgili yapılan açıklamada GSS tutarları 50 ila 100 arasında arttırıldığı konusunda açıklama yapılarak detaylar paylaşıldı. Merak edilen tüm detaylar İşte sizlerle...

%100 oranında artış yaşandı

 Bakanlığın yapmış olduğu yazılı açıklama şu şekilde “Genel Sağlık Sigortalılarımıza uygulanan Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği doğrultusunda arttırıldı” ifadeleri ile konu ile ilgili açıklama yaptı.

Genel sağlık sigortası ile ilgili detaylar ise şu şekilde; Çölyak hastalığı ve protein metobalizması bozuklukları hastaların kısıtlı diyetleri nedeni ile kullanmış oldukları hayati önem arz eden özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödeme fiyatlarında %100 oranında artış yapıldığı açıklandı.

Ayrıca ayakta tedavi doğrultusunda hastaların evlerinde kullanmış oldukları hasta alt bezi, kolostami torbası vb. tıbbi malzemeler ile birlikte gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez bedellerine %50 ila %100 arasında değişen oranlarda artış yapıldığının bilgisi verildi.

Gözlük ve çerçeveleri için artış oranı ise şu şekilde; Gözlük cam ve çerçeve bedellerine %39 ila %200 arasında değişen oranda artış yapıldığı açıklandı.

İmplant için ödenecek tutarlar

 Her implant için ödenecek tutar ise şu şekilde; Kemik içi implant bedeli için Kurumca her implant için ödenecek tutar 90 TL'den 750 TL’ye yükseldi.

Ayrıca terörle Mücadele Kanunu doğrultusunda aylık alan gazilerimizin  başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak durumda malul olan vazife ve harp malullerinde, kemik içi implant bedelleri 700 TL olarak ödenen tutar gelen artış ile birlikte 2500 TL çıkarıldı.

Terör olaylarında yaralananlar için implant bedeli şu şekilde; Atış, tatbikat, yada diğer ateşli silah yaralanmaları sebebi ile malul olan vazife ve harp mamullerinin ve terör olayları sebebi ile yararlanan kişilerin kemik içi implant bedelleri 2500 TL’ye yükseldi.