Göz gözü görmeyecek! Maskesiz dışarı çıkmayın: Pencerelerinizi mutlaka kapatın

Göz gözü görmeyecek! Maskesiz dışarı çıkmayın: Pencerelerinizi mutlaka kapatın
Antalya, Karaman, Konya ve Mersin illeri için yapılan yeni bir uyarı, hava durumuyla ilgili önemli bilgiler içeriyor. Bu kez, Mısır üzerinden yeni bir çöl tozu tabakasının Türkiye'ye doğru yol aldığı belirtiliyor.

Türkiye'de bir süre önce vatandaşların yaşamını olumsuz etkileyen Afrika çöl tozları, tekrar ortaya çıktı. Yapılan tahminlere göre, bu sefer çöl tozları Mısır üzerinden Türkiye'ye doğru ilerliyor. Bu durum, hava kalitesinin düşmesine neden olacağı için özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerekiyor.

Mısır Kaynaklı Çöl Tozları

Çöl tozlarının Mısır üzerinden Cuma günü gelmesi bekleniyor. Bu tozların etki alanının Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, söz konusu bölgelerdeki vatandaşların çöl tozlarına karşı hazırlıklı olmalarını gerektiriyor.

Antalya, Karaman, Konya ve Mersin İlleri İçin Uyarı

Antalya, Karaman, Konya ve Mersin illerinde yaşayan vatandaşların özellikle dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu iller, çöl tozlarının etkili olacağı bölgeler arasında yer alıyor.

Hava Forum Paylaşımı

Bu konuda Hava Forum adlı hesabın yaptığı paylaşımda da, “Cuma günü Mısır üzerinden yurdumuza çöl tozu geliyor. Etki alanı Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu gözüküyor” ifadelerine yer verilerek vatandaşlar bilgilendiriliyor. Bu bilgiler doğrultusunda, hava koşullarına karşı gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.