EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne kadar verilecek?

EYT’liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne kadar verilecek?
EYT’li vatandaşlar bayram ikramiyesi ile ilgili araştırma yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’li vatandaşlara müjdeyi verdi. Bayram İkramiyesi ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle...

 EYT’li vatandaşların gündeminde bayram ikramiyesi yer alıyor. Peki EYT’li vatandaşlara bayram ikramiyesi ödecek mi? Bayram ikramiyesi ne kadar? EYT’li vatandaşların bayramı İkramiyesinden yararlanabilmesi için hangi şartlar gerekmekte? 

Bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar

 Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilmesinin ardından milyonlarca EYT’li vatandaşlar birçok soruya cevap aradı. EYT’li vatandaşların gündemi her geçen gün değişkenlik göstermekte. EYT yasası ne zaman yürürlüğe girecek diye merak eden vatandaşlar yasa yürürlüğe girmesinin ardından hangi bankanın ne kadar promosyon ödemesi yapacağı konusunda araştırma yapmaya devam ederken şimdi EYT’li vatandaşların gündeminde ise bayram ikramiyesi yer alıyor. Milyonlarca EYT’li vatandaş bayram ikramiyesi ile ilgili merak ettiği sorulara yanıt ararken merakla beklenen soruya yanıt bakanlık tarafından geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin merak edilen konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bakanı Vedat Bilgin müjdeyi verdi

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili kamuoyuna bilgileri aktardı. Vedat Bilgin 2 bin TL’ye yükseltilecek olan bayram ikramiyesine dair şu açıklamayı yaptı: “En düşük emekli maaşına yapmış olduğumuz artıştan sonra bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2 bin TL’ye yükseltme kararı aldık. Söz konusu bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz faydalanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin her zaman yanındayız” ifadelerini kullanarak EYT’li vatandaşların merak ettiği soruya da cevap vermiş oldu.