Evde bakım maaşı ödeme tutarı güncellendi! Şartları sağlayanlar ödeme alacak!

Evde bakım maaşı ödeme tutarı güncellendi! Şartları sağlayanlar ödeme alacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ile ilgili büyük müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere özel olarak hazırlanan “Evde Bakım Maaşı” ödemesi tutarı güncellendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bakıma muhtaç kişilerin ailelerine her ay düzenli olarak ödediği evde bakım maaşı tutarı tam tamına 6 bin TL oldu. Peki Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için başvuru şartları neler? Evde bakım maaşı ili ilgili tüm bilgiler haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Evde bakım maaşı alanlara 6 bin TL oldu

2006 yılında yürürlüğe giren ihtiyaç sahibi kişilere büyük olanak sağlayan “Evde Bakım Maaşı” alan vatandaşlara her ay düzenli olarak ödenen yardım tutarına zam uygulayacağı bilgisi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ve ihtiyaç sahibi ailelere ödenen evde bakım maaşı tutarı 4 bin 336 TL'den yeni düzenleme ile birlikte 6 bin TL’ye yükseleceği ile ilgili açıklama yapıldı. Aile bakanlığı tarafından ödenen bu destek ödemesinden yararlanabilmek için ise tek yapmanız gereken şey başvuru yapmak olacaktır.

Evde bakımı başvuru şartları neler?

 Evde bakım maaşı için başvuru yapacak kişilerin bu haktan yararlanabilmesi için devlet tarafından belirlenen birtakım şartları taşıyor olması gerekmektedir. Evde Bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen kişilerin şu şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Evde Bakım maaşımdan faydalanmak  isteyen vatandaşların bakıma muhtaç olarak bildireceği kişinin 65 yaş üzeri olması ya da yüzde 50 ve üzeri engelli olması aranan temel şartlar arasındadır. Evde Bakım maaşından yaralanabilmek için hanede yaşayan kişilerin kişi başına düşen gelirlerinin devlet tarafından belirlenen sınırın altında olması talep edilmektedir.

Tüm bu bu şartları yerine getiren kişiler yardımı neden almak istedikleri bildiren belgele düzenlemesi ve yetkili kişilere ibraz etmesi gerekmektedir.

Tüm bu şartları taşıyan ve evde bakım maaşı almayı hak eden vatandaşlara Temmuz ayı itibariyle uygulanacak zam ile birlikte aylık olarak 6 bin TL ödeme yapılacaktır.