Ev hanımlarına emekli olma fırsatı! Bakan Derya Yanık'tan açıklama geldi!

Ev hanımlarına emekli olma fırsatı! Bakan Derya Yanık'tan açıklama geldi!
Ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeli haberi ev hanımlarına duyurdu. Ev hanımları için emekli olma fırsatı olacağını duyuran Bakan Derya çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ev hanımlarını sevindiren haberin detayları açıklandı. Bakan Derya Yanık ev hanımlarının emekli olma fırsatını tüm detayları ile açıkladı. Bakan Derya Yanık açıklamalarında ev hanımlarının Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapacakları başvurularının ardından devletin primlerine yapacağı destek ile emekli olabileceklerini söyledi. Ev hanımlarının emekli olma fırsatlarının dilekçe ile yapılan başvuruların açıklanması ile olacağını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ev hanımlarının emekli olmasının Aile Koruma Kalkanı kapsamında olacağını da açıklamaları arasında bildirdi.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi

Bakan Yanık, canlı yayında yaptığı açıklamada ev hanımlarına tanınan bu fırsatın önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Ev hanımlarına verilen bu müjdenin aile kavramının kamusal ve sosyal alanında atılan önemli bir adım olduğunu da belirtti. Bakan Derya Yanık sözlerine tüm ev hanımlarından, emekli olmak isteyen herkese devletten destek verileceğini duyurdu.

Bu desteğinde primlerin 3’te biri olacak şekilde olacağını belirtti. Devlet tarafından primdeki desteğin çocuk sayısına göre değişebileceğini de vurgulayan Bakan Derya Yanık yıllık 12.804 TL ye kadar destek ücretinin çıkabileceğini de söyledi. Bireysel emeklilik sistemine kadınların dahil edilmesinde kadınların özellikle ev hanımlarının sosyal güvenlik sistemi dışında bırakılmamasını amaçladıklarını belirtti. Programın detaylarının henüz netleşmemesi ile beraber ev hanımları programın yürürlüğe girmesi ile beraber başvurularda bulunabilecekler.

Ev hanımlarına sosyal güvence

Bakan Derya Yanık başvuruların SGK kurumuna dilekçe verilerek yapılacak olup devlet desteği ile prim ödemeleri bittiği takdirde ev hanımları da emekli olabileceklerini belirtti. Ayrıca asgari ücrete gelecek zamlar ile devletin ödeyeceği prim desteğinin de miktarının artacağını böylelikle ev hanımları için bireysel emekliliklerinin daha kolay olacağını da açıklamasına ekledi. Bakan Yanık, ev hanımları için olan bu desteği kadınların sosyal güvence çerçevesine alınmasında büyük bir adım olarak görmekte olduklarını da söyledi.