Et ve Süt Kurumu et fiyatlarını duyurdu! Ramazan ayı boyunca o fiyatlara satılacak!

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarını duyurdu! Ramazan ayı boyunca o fiyatlara satılacak!
Et ve Süt Kurumu (ESK) Ramazan ayı et fiyatlarını açıkladı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan açıklama yaptı. ESK Genel Müdürü Kayhan, kıyma ve kuşbaşının kilogram fiyatlarını da duyurdu.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan: “MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı 1’er kilogramlık kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 liradan market raflarında satılacak” ifadelerini kullandı.

Sözleşme imzaladık!

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan: “Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesini imzaladık. Bunlar Ramazan ayı boyunca giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ESK Genel Müdürü Kayhan, İstanbul özelinde de tedbir aldıklarını belirtti. Kayhan: “İstanbul’da kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kilogram ve perakende zincir marketlere de 76 bin kilogram karkas et verdik. Fakat geçen hafta İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği ile bir toplantı yaptık. Kendileriyle taleplerine istinaden yapabileceklerimizi değerlendirdik ve nihayetinde bir karar aldık. İstanbul’da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirlerine karkas et vereceğiz Onlar da Ramazan ayı boyunca tüketicilerimize kıymayı 190 liradan, kuşbaşı eti de 210 liradan satacaklarını taahhüt ettiler. Bu program bugün itibarıyla başlıyor” şeklinde konuştu.

Et fiyatları hakkında açıklama!

ESK Genel Müdürü Kayhan et fiyatları ile ilgili beklentilere ilişkin: “Türkiye’de kırmızı etin üçte biri İstanbul’da tüketiliyor. Bu etin de büyük çoğunluğu Anadolu’dan gidiyor. İstanbul pazarına yoğun arz sağladığımız zaman Anadolu’da da rahatlama olacaktır. Lojistik maliyeti de fiyata eklenmemiş olacaktır ve dolayısıyla fiyatlar makul seviyeye dönecektir. Ayrıca yurt genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ve ESK satış noktalarının da makul fiyatla ürün sağlaması da bu sürecin önemli bir parçası olacaktır. ESK’nin piyasaları takip ve ihtiyaç nispetinde ürün ikame operasyonları fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar devam edecektir. ESK de kendi satış noktalarında satışa sunulan kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracaktır. ESK fiyatları da kıyma için 119 lira, kuşbaşı için 129 lira olarak belirlenmiştir” dedi.