Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun vaatleri ortak! İkisi de kaldırılacak dedi: Seçimlerden sonra tamamen kalkacak

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun vaatleri ortak! İkisi de kaldırılacak dedi: Seçimlerden sonra tamamen kalkacak
Sandığın 2 güçlü ismi olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki ortak vaat geldi.

Türkiye 31 gün sonra sandık başına gidecek ve seçim sonrasında atılacak adımlar duyurulmaya başlandı. Sandığın 2 güçlü ismi olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki ortak vaatte bulundu. Bu vaat ise milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

KPSS İLE ALIM YAPILACAK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak vadi vatandaşları heyecanlandırırken 2 parti tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra işe girişlerde mülakat artık kaldırılacağı bildirildi. Bu noktada kamuya personel alımlarının KPSS ile yapılacağı aktarıldı.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ORTAK VAAT

Tüm bunlarla beraber Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Alımları sınavdaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti.

Bu konu hakkında Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamalarında "Size sözüm söz. Devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS’den ne aldıysanız atamasını yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Buna göre 2 partiden birinin kazanması halinde 14 Mayıs tarihinden sonra kamuya işe alımlarda mülakat tamamen kaldırılmış olacak.