Emeklileri İlgilendiren Haber Geldi! Herkesin Beklediği Aralık Ayındaki EYT Formülü Açıklandı!

Emeklileri İlgilendiren Haber Geldi! Herkesin Beklediği Aralık Ayındaki EYT Formülü Açıklandı!
Aralık ayına ilişkin EYT kararına ilişkin formül açıklandı. Devletin emekliler için izleyeceği uygulama formülü açıklanırken pek çok emekli gözlerini EYT haberlerine çevirdi. Aralık ayında EYT gelecek mi? EYT'den kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Aralık ayına ilişkin EYT tartışması emekliler arasında devam ederken ilk açıklama geldi. EYT'nin Aralık ayında uygulanması ve Ocak ayından itibaren geçerli olması beklenirken nasıl bir yol izleneceği açıklandı. EYT  çalışmaları devam ederken bu konu hakkındaki formül belli oldu. Aralık ayında EYT gelecek mi? EYT'den kimler yararlanabilecek? 

Pek çok emeklinin gelen zamlar doğrultusunda emekli maaşlarının yetmemesi sebebi ile kısa süre önce emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası yaşa takılan ve emeklilik konusunda endişeleri olan 5 milyon insanı ilgilendiren o haber geldi. 

EYT Aralık Ayında Gelecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) konusuyla yakından ilgilenen 5 milyon kişi uzun süredir Aralık ayında uygulanması beklenen tarifeyi merak ediyordu. Aralık ayında dek tamamlanması beklenen ve hala üzerinde çalışmalar devam eden EYT hakkında nasıl bir formül düşünüldüğü açıklandı. 

5 Milyona yakın kişinin yararlanmak üzere beklediği EYT için bir anda herkesin emekli edilmesi yerine parça parça emeklilik planı yapıldı. Uygulanması beklenen formülün bu şekilde olacağı açıklanırken milyonlarca kişi detayları merak etti. Bu yılın sonuna dek tamamlanması beklenen EYT çalışması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

EYT Uygulaması Nasıl Olacak?

Pek çok kişinin beklediği EYT konusu sonrası bu konunun hazineye ne kadara mal olacağı da oldukça merak edildi. Yaklaşık olarak 5 milyona yakın kişi Emeklilikte yaşa takılırken bir anda pek çok kişinin emekli edilmesinin pek de ön görülemediği belirtildi. EYT sisteminin Aralık ayında gelmesiyle birlikte hazineye e kadara mal olabileceği konusundaki miktar tahmini ise 90-110 milyar oldu. 

EYT kapsamında kişilerin hepsinin bir anda emekli olması değil, parça parça emekli olabileceği öngörülen konular arasında yer alıyor. Düzenlemeden ilk yararlanabilecek kişilerin ise tüm şartları taşıması gerekiyor. EYT'den başta 1 milyon kişinin yararlanabileceği de tahmin edilen konular arasında yer alıyor.