Ekrem İmamoğlu’ndan uzaktan eğitime yanıt! “Böyle bir hata yapmayın” deyip geri dönün çağrısı yaptı!

Ekrem İmamoğlu’ndan uzaktan eğitime yanıt! “Böyle bir hata yapmayın” deyip geri dönün çağrısı yaptı!
Depremin etkisi ile öğrenim hayatında sürekli olarak yeni kararlar alınmakta. Zorunlu tatil sonrası üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatını uzaktan eğitime çevrilmesi birçok tepkiyi ve sorunu da beraberinde getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketinin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararına da tepki gösterdi.  Devletin depremzedeleri barınma imkânına sahip olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Öğrencilerin alelacele yurtlardan çıkarılması kabul edilemez.  Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor” dedi.

Afet sonrası eğitim için alınan kararlar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binalar moloza döndü.  Adını acı bir şekilde tarihe yazan afette alınan kararlar da tartışma yarattı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) basın açıklamasında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılının uzaktan eğitimle tamamlanmasına karar verildiği açıklandı.

Kararın ardından öğrenciler yurtlarından atılırken, eğitimcilerin ve muhalefetin tepkisi büyük oldu.  İlk tepkiyi sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Böyle bir hata yapmayın.  Geriye sadece gençlerimiz kaldı.”

  'Geri dönün yanlış'

Uzaktan eğitime geçilmesi kararına bir tepki de İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kaydetti:

Üniversitelerin kapatılması ve öğrencilerin alelacele yurtlardan çıkarılması kabul edilemez.  Devletimizin depremzedelere barınma imkânı var, üniversiteleri kapatmak akla geliyor.