Dün geceki İzmir depremini de bilmişti! Naci Görür yine açıklama yaptı: O illerde şiddetli deprem bekleniyor

Dün geceki İzmir depremini de bilmişti! Naci Görür yine açıklama yaptı: O illerde şiddetli deprem bekleniyor
Naci Görür çok önemli açılkamalarda bulundu. Açıklamalarında deprem beklenen yerleri belirten Görür önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye 6 Şubat tarihinde büyük 2 Kahramanmaraş merkezli depremle sarsıldı ve depremde binlerde kişi hayatını kaybetti. Daha önce yaptığı açıklamalar gündem olan Naci Görür ise yeni açıklamalarda bulundu. Naci Görür açıklamalarında deprem olabilecek illeri aktardı.

DEPREM OLABİLECEK YERLER

Görür, yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ederken şimdi de deprem beklenilen yerleri tek tek sıraladı. Naci Görür çok önemli açıklamalarda bulundu ve deprem olabilecek illeri payalştı. Naci Görür deprem beklediği bölgeleri şöyle aktardı:

"Marmara, Erzincan, Bingöl – Karlıova, genel olarak Ege Bölgesi, İzmir– Antalya arası kıyı bölgeleri. Kayseri–Sivas–Erzincan’ın doğusu– Malatya’nın kuzeyi, İstanbul’da özellikle Avrupa yakası. Marmara depremi olursa bu ülke belini kolay doğrultamaz" 

NACİ GÖRÜR'ÜN AÇIKLAMALARI 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra uzmanlar beklenilen büyük İstanbul depremi için uyarmaya devam ederken Naci Görür açıklamalarında Marmara depreminin meydana gelmesi halinde Türkiye’nin kendini ekonomik açıdan uzun yıllar boyunca toparlayamayacağını ifade etti. Naci Görür'ün açıklamaları ise şöyle oldu:

"Biz soruyoruz. Bir kenti dirençli yapmak demek ekonomiyi deprem dirençli hale getirmek demek. TÜSİAD nerede, ticaret odaları nerede? Niye açıklamıyorlar? Depreme hazırlar mı? Tesisleri hazır mı? Bir gün biri de çıkıp dirençliyiz şunu şunu yaptık dedi mi? İstişare toplantısına katıldım TÜSİAD’ın. Öyle bir hazırlık yok. Tarih tekerrür ederse İstanbul’da da aynısı olacak. Başına gelecek olan belli. Burada daha kötü. Maraş ve Gaziantep’te sanayi yoğunluğu İstanbul’a göre daha az. Aynı şeyler burada olursa, Marmara Bölgesi’nde ekonominin çarkları durursa bölge çöker. Bu bölgenin çökmesi tüm Türkiye’nin çökmesi olur. Türkiye’de üretimin yarıdan çoğu bu bölgede. Bunları söylemek kehanet değil. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tehlikeye girer. Marmara Bölgesi’nin 10–15 sene çarklarının eski hızla dönemeyeceği bir durumu tasavvur edelim. Böyle bir durumda siyasi bağımsızlıktan da söz edemezsiniz. Marmara depremi olursa bu ülke belini kolay doğrultamaz"