Doğalgaz faturalarında beklenen indirim yolda! Yeni tarife açıklandı!

Doğalgaz faturalarında beklenen indirim yolda! Yeni tarife açıklandı!
Doğalgaz faturaları özellikle kış aylarında vatandaşların cebini yakarken, bu sefer yüzlerini gülümsetecek bir haber geldi. Doğalgaz faturalarında yeni tarife dönemi başlıyor. Bu tarife ile birlikte faturalara indirim bekleniyor.

Yüksek enflasyon sebebiyle pek çok sektörde fiyatlar artarken, doğal gaz faturaları da vatandaşları bir hayli zorlamaya devam ediyor. Vatandaşlar doğalgaz fiyatlarında indirim haberini dört gözle beklerken, sonunda o indirim haberi geldi. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Uzman isim açıklama yaptı!

2022 yılından bu yana hemen hemen her sektöre zam gelirken, vatandaşlar da maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Özellikle doğalgaz faturalarının yüksek gelmesinden yakınan vatandaşlar, çare aramaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ tarafından yapılan açıklamayla birlikte doğalgaz fiyatlarına indirim haberi geldi. Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan tarafından yapılan açıklamayla beraber doğalgaz fiyatlarına büyük bir indirim yapılacağı duyuruldu.

Yüzde 40 oranında indirim!

Vatandaşlara duyurulan bu indirim haberinin ardından 2 ay içinde doğalgaz fiyatlarında indirim uygulanacağı bildirildi. Bu indirim haberinin ardından detaylar da paylaşıldı. Faturalarda yüzde 40 oranında bir indirim sağlanacağı belirtildi. Peki, seçimlerden önce bir indirim haberi daha gelir mi? Doğalgaz faturalarına gelen bu indirim sanayi alanında geçerli olurken, tekrardan evlerde kullanılan doğalgaz fiyatlarına da indirim yapılacağı bildirildi. Evde kullanılan doğalgaz fiyatlarına da yüzde 40 oranında bir indirim bekleniyor.

Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan, doğalgaz fiyatlarına gelen bu indirim haberi ile ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Sanayi doğalgaz fiyatlarına tekrardan indirim gelecek. Fiyatın yüzde 40’ını oluşturan GRF 11.867 TL/10000 Sm3’ten 9492 TL/ 1000 m3’e geriledi. Ekimde 26.000 TL/ 1000 m3 olan fiyat şimdi 9492 TL/ 1000 m3 tarifelerde de indirime gidilecektir. Elektrik tavan fiyatında düşme bekliyorum” dedi.