Devletten doğum yapmış annelere müjde! PTT üzerinden ödeme alabilirsiniz!

Devletten doğum yapmış annelere müjde! PTT üzerinden ödeme alabilirsiniz!
Devletten yeni doğum yapmış olan annelere doğum yardımı ödemesi yapmaya devam ederken, yeni bebek sahibi olacak kişiler tarafından başvuru işlemleri ise merak konusu oldu. Doğum yardımı başvurusu ile ilgili tüm bilgiler haberimizin devamında sizlerle...

Yeni doğum yapmış olan anneler gerekli başvuru işlemlerini tamamlamasıyla birlikte söz konusu ödemeyi PTT aracılığıyla kolaylıkla alabilir. Peki doğum yardım ödemesi için başvuru işlemlerini nasıl yapılabilirim? Doğum yardımı ödemesinden yaralanabilmek için talep edilen şartlar neler?

Doğum yardımı için aranan şartları neler?

Devlet, yeni doğum yapmış annelere karşılıksız olarak tek sefere mahsus olmak üzere doğum yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Söz konusu destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişilerden talep edilen şartlar ise şu şekilde;

Doğum yardımı ödemesi için başvuru yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması aranan temel şartlar arasındadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan fakat, ülkede yasal oturma iznine de sahip olan kişilerde doğum yardım ödemesini alabilir.

Doğum yardımı için en önemli etken annenin bebeği canlı olarak doğurması ve nüfus müdürlüğü aracılığıyla T.C kimlik kartı çıkarmış olması gerekmektedir.

Tüm şartları taşıyan yeni doğum yapmış anneler e-devlet aracılığıyla söz konusu destek ödemesinden başvuru yapabilir.

Doğum yardımı başvurusunu nasıl yapılabilirim?

 Devlet tarafından belirlenen şartları taşıyan yeni doğum yapmış olan anneler söz konusu destek ödemesinden yararlanabilmek için başvuru işlemlerini e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirebilir.

Doğum yardımı başvurusu yapacak kişiler ilk olarak e-devlet uygulamasına kendi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapması gerekmektedir. E-devlet şifresi olmayan kişiler PTT aracılığıyla e-Devlet şifresini kolaylıkla alabilir. E-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına “doğum yardımı” yazılması ve ardından arama yapmanız gerekmektedir. Arama sonucunda çıkan sayfaya giriş yapmanız ve daha sonra giriş yapmış olduğunuz sayfa içerisinde yer alan tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmanız gerekmektedir. Başvuru formu doldurduktan sonra kayıt işlemini yaptıktan sonra sisteme doğum yardım parası talebiniz alınacaktır.

Yine e-Devlet uygulaması aracılığıyla başvuru durumunu ve ödemenin ne zaman yapılacağı bilgisine ulaşabilirsiniz.