Devletten annelere özel destek ödemesi yapılıyor! PTT üzerinden ödeme alabilirsiniz!

Devletten annelere özel destek ödemesi yapılıyor! PTT üzerinden ödeme alabilirsiniz!
Devletten yeni doğum yapmış olan annelere büyük jest! Devlet tarafından doğum yapan her anneye hiçbir şart talep edilmeksizin ödeme yapılacağı konusunda bilgi verildi. Yeni doğum yapmış annelere, PTT aracılığıyla ödemelerini alabilecek.

Devlet yeni doğum yapmış olan annelere “doğum yardımı” adı altında tek sefere mahsus olmak üzere doğum destek ödemesi yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini açıkladı. Peki doğum yardımından nasıl yararlanabilirim? Doğum yardımı ile ilgili tüm bilgileri haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Devlet yeni annelere özel destek ödemesi yapıyor

Devlet yeni doğum yapmış olan annelere “doğum yardımı” adı altında tek sefere mahsus olmak üzere doğum destek ödemesi yapmakta. Doğum destek ödemesi için herhangi bir şart talep edilememektedir. Sadece canlı doğumun gerçekleşmesi gerekmektedir.

Doğum destek ödemesinden yararlanabilmek için yeni doğan bebeğin nüfus müdürlüğü aracılığıyla Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapılması ve ardından “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” doldurulması ve daha sonra ise bizzat, iadeli taahhütlü posta ya da kargo yapılarak başvuru yapılması gerekmektedir.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra  “Doğum Yardımı” ödemesi başvurunun yapıldığı ayı takip eden ay içerisinde PTT aracılığıyla dönecektir. Söz konusu destek ödemesi ile ilgili sorgulama ve takip işlemlerini E-Devlet uygulaması aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Doğum ödemesi ile ilgili detaylar neler?

 Yeni doğum yapan annelere devlet birtakım olanaklar sağlamakta, doğum parası ise bu destek ödemesinden sadece birisi söz konusu destek ödemesi devlet tarafından yeni annelere karşılıksız olarak verilmektedir. Doğum yardımı ödemesi ise 1. çocuk, 2. çocuk ya da 3 ve daha fazla çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Devlet tarafından belirlenen ödeme şartlarına göre, 2015 yılından sonra doğmuş olan annelere doğum parası ödemesi şu şekilde yapılacak.

1. Çocuk için 300 TL,

2. Çocuk için 400 TL 

3 ve daha fazla çocuk için ise 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılacaktır.

Herhangi bir talep edilmeden verilen bu destek ödemesi için başvuru yapan ve yeni doğum yapmış olan anneler belirtilen ödemeleri PTT aracılığıyla alabilecekleri konusunda bilgi verildi.