Depremin ardından Hatay’da şok eden görüntü! 30 metre derinlik, 200 metre genişlik bulunuyor!

Depremin ardından Hatay’da şok eden görüntü! 30 metre derinlik, 200 metre genişlik bulunuyor!
Geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketinde toplamda 10 ildeki binalar enkaza döndü. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da ilginç görüntülere rastlandı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem Hatay’ı da etkiledi. İlginç görüntülere ev sahipliği yapan Hatay dünya gündemine oturdu. Hatay’daki deprem sonrasında bir köydeki zeytin tarlasını ikiye ayıran 30 metre derinliğinde ve yaklaşık 200 metre genişliğinde devasa bir yarık oluştu. Bölge sakinleri deprem sırasında çok büyük bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Zeytin tarlasının görüntüsü dehşete düşürdü. Vatandaşlar bu yarığa kepçe dahi giremeyeceğini iddia etti.
 

Deprem sonrası ilginç görüntü

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Hatay Altınözü İlçesi’ne bağlı olan Tepehan Köyünde 35 dönümlük zeytin bahçesini ortadan ikiye ayrıldı. Yaklaşık 30 metre derinliğindeki çukur vatandaşları tedirgin etti. Oluşan yarık dron ile havadan görüntülendi. Bazı vatandaşlar deprem sırasında patlama sesi duyduklarını ve aynı bölgede yeşil ışık gördüklerini söyledi.

 

Deprem tarlayı ikiye böldü

Tüm dünyayı yasa boğan ve yaklaşık 10 bin ölüme sebebiyet veren Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde her bölgeden yeni haberler geliyor. İlginç görüntülerden biri de Hatay Altınözü ilçesine bağlı Tepehan Köyü’nde gerçekleşti. Deprem sırasında büyük bir ses ve ışık görüldü. Ardından bölgeyi drone ile görüntüleyen vatandaşlar devasa bir yarığın zeytin bahçesini ikiye ayırdığını görüntüledi. Bu görüntü karşısında şok olan çevre sakinleri görüntüleri paylaştı.

 

'Kepçe dahi inmez'

Deprem sırasında duydukları patlama sesi ve ışık sonrasında karşılaştıkları görüntüyle şok olan çevre sakinleri olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayı anlatan bölge sakinleri arasından Aziz Gündüz, “Çok büyük bir patlama oldu, ben görmedim ama ses duydum. Sabah bu tarafa doğru baktığımda maalesef bu tarafta böyle bir yıkıntı gördük. Bu tarafa doğru tarlaydı dümdüzdü. Şimdi kepçe dahi inmez. Bilemiyorum ne olduğunu” dedi.

Abdullah Temizkan isimli diğer bir vatandaş ise, “Patlama buradan çıkmış. Çökmüş böyle bir şey yok. Patladığını görenler var. İnanamadım. Buradan yeşil dumanlar çıkmış” dedi.