Depremden etkilenen 10 şehir için öğrencilere 1783 çadır ve konteyner kuruldu!

Depremden etkilenen 10 şehir için öğrencilere 1783 çadır ve konteyner kuruldu!
Milli Eğitim Bakanı, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında eğitim öğretim alanında yürütülen çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 10 şehir için 1783 çadır ve konteyner kurulduğu açıklandı.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerim ardından eğitim öğretime ara vermek zorunda kalan iller için 1783 çadır ve konteyner kuruldu. Milli Eğitim Bakanı “eğitimle buluşmaları ile ilgili her türlü desteği sunuyoruz" dedi. İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanından gelen açıklama

 Milli Eğitim Bakanı Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında eğitim öğretim için yürütülen çalışmalarla ile alakalı “10 ilimizde 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetiştirme kursları, 8 ve 12’inci sınıflarla alakalı çadır ve konteyner olarak eğitime devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Depremzede öğrenciler ile bir araya gelen Mahmut Özer, çocuklarla birlikte soru çözüp sohbet etti. Özer, öğrencilere bakanlıkları tarafından televizyonlar gelince EBA TV’yi izlemelerini konusunda öneri de bulundu. Depremden sonra okulların açılması ile ilgili sorulara ise şu şekilde yanıt verdi 20 Şubat’ta 71 ilde eğitim öğretimi başlattıklarını dile getirdi.

“Önceliğimiz 8 ve 12’nci sınıflar” 

" Tüm kurum ve kuruluşların hep birlikte olarak eğitimi merkeze alarak çocuklarımızın normalleşmesine destek sağlamasından dolayı büyük mutluluk içerisindeyim. Özelliklede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Mehmetçik Okulları ile 10 ilde 248 çadırda çocuklarımızın eğitimine destek vermeleri bizleri mutlu ediyor. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Hayatın normalleşmesi için eğitimin normalleşmesi gerekmekte. Teknokent'teki yaklaşık olarak 2150 konteynerden oluşan devasa ailenin olduğu yerde eğitim hizmeti için konteyner getirmek anlamı bir hareket. 10 ilimizde bulunan 1783 noktada okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve destekleme yetiştirme kurslarında 8 ve 12'nci sınıflarla ilgili çadır ve konteyner olarak eğitime devam ediyoruz. Tabi ki bu 10 ilin 6'sı zaten eğitim öğretime başladı. Geriye sadece 4 ilimiz kaldı. Bu 4 ilimizde ise mevcut çadır veya konteyner sayılarını artırarak, mümkün olduğu kadar eğitim ve öğretime devam edeceğiz. Yalnız önceliğimiz 8 ve 12'nci sınıflar olacak."