Deprem göçünden sonra o ilde kiralık ev kalmadı!

Deprem göçünden sonra o ilde kiralık ev kalmadı!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından diğer illere göç başladı. Deprem göçü sonrası 11 ilden diğer şehirlere bir gidiş oldu. Bu gidişler ise işte o şehirde kiralık ev bırakmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremin yıkımlarının büyük olmasından dolayı evini kaybeden binlerce kişi çareyi diğer şehirlere göç etmekte buldu. Bu göç durumu ise bazı şehirlerde olumsuz sonuçlar yarattı. O şehirde ise neredeyse kiralık ev kalmadı. İşte haberimizin devamında o şehir ve yaşanılan durum hakkında merak edilen her şey sizlerle...

Göç için deprem riskinin az olduğu bölgeler tercih ediliyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremden dolayı 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu yıkımlar 13.5 milyon insanı etkilerken binlerce aile de evsiz yurtsuz kaldı. Bu durumda evsiz kalan ya da bölgede kendini güvende hissetmeyen milyonlar da çareyi deprem riskinin az olduğu güvenli şehirlere göç etmekte buldu. Bu şehirlerden biri de tartışmasız Edirne oldu.

Edirne deprem riskinin çok az olduğu şehirlerimizden bir tanesi olduğu için insanlar güvenli bir alan için burayı da çok tercih ediyor. Edirne'nin bu kadar çok tercih edilmesinden dolayı da şehirde neredeyse kiralık ev bulunmayacak hale geldi. Yaklaşık olarak 10 bin depremzedenin konakladığı Edirne'de ev kiralarının da fiyatları oldukça arttı. Daire fiyatlarının artmasından dolayı emlakçılar yoğun bir çaba sarf ederek ev arayan kişilere destek olmaya çalışıyor.

 Ev fiyatları da yüzde 175 arttı

Edirne'nin güvenli bir bölge olmasından dolayı depremzede vatandaşlar bu bölgeyi de tercih ediyor. Depremden dolayı büyük korkular yaşamış kişiler de özellikle rakımı yüksek olan köylerde ev bulmak istiyor. Ev bulamayan vatandaşlar ise arsa alarak prefabrik ev yaptırmak istiyor. Sadece gelen depremzedeler değil aynı zamanda beklenen Marmara depreminden dolayı korkan ve güvenli bir liman arayan kişiler de bu bölgelerden ev sahibi olmak istiyor. İstanbul ilini saran bu korku onları bu alanlara yönlendiriyor. Bu özelliklerinden dolayı tercih edilme oranı da artan Edirne'de kiralık daire bulmak zorlaşırken kiralık ev fiyatları da yüzde 175 artarak rekor kırdı. Hem yerli halk hem de göç için gelen kişiler de bu durumdan oldukça rahatsız durumda.