Deprem bölgesindeki faturalara erteleme kararı!

Deprem bölgesindeki faturalara erteleme kararı!
Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Bu gelişme ile borçların hepsi silinecek. Verilen bu karar ise sadece belirli kesimler için geçerli olacak. Peki, kimlerin elektrik ve doğalgaz faturaları silinecek?

Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemek çoğu zaman oldukça zor oluyor. Bunun sebebi yüksek gelen faturaların dar gelirli ailelere fazla gelmesinden kaynaklanıyor. Fakat bu faturaların silinme haberi geldi. Belirli kişilerin faturaları silinecek. İşte haberimizin devamında faturalar hakkında her şey sizlerle olacak…

Elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili alınan karar

Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan kişiler bu haber sizi de ilgilendiriyor olabilir. Bu doğrultuda elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili bir karar alındı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremin ardından evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinmesine karar verildi. Bunun yanında yine deprem bölgesi olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya tüm ilçeleri ile Gaziantep’in ise İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz fatura ödemeleri 31 Mayıs’a ertelendi.

Bu anlamda aynı zamanda deprem bölgesinde iki önemli karara varıldı. Depremzede vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçları tamamen silindi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş borçlarının da silinmesine karar verildi.

Deprem bölgelerinin faturalarında erteleme kararı

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’nın tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat’tan sonraki faturaların ödemesi de 31 Mayıs’a kadar ertelenmesine karar verildi. Verilen karara göre bu faturalar haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlere bölünerek ödeme kolaylığı ile ödenebilecek. Erteleme kararı sadece konut abonelerini kapsayacak şekilde ayarlandı. Erteleme işlemi başvuruya gerek olmadan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından yürütülmesine karar verildi. Eğer siz de deprem bölgesinde bulunuyorsanız ya da depremzedeyseniz bu imkan sizin için de sunulmuş olacak. Yaşanılan bu zor zamanların yaraları hep birlikte sarılacak.