Deprem bölgesi valilerine destek! Yakın illerin valileri deprem bölgesine yönlendirildi!

Deprem bölgesi valilerine destek! Yakın illerin valileri deprem bölgesine yönlendirildi!
Yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam etti. Şu ana kadar 78 artçı depremin meydana geldiğini açıklayan AFAD, bu sarsıntıların en büyüğünün 6,6 olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve on ilde daha etkili olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyük bir yıkım yaşandı. Depremin ardından çok sayıda artçı depremin de meydana geldiğini açıklayan AFAD, deprem bölgelerindeki koordinasyona destek sağlanabilmesi için bu bölgelerin yakınında yer alan il valilerinin de görevlendirildiğini açıkladı.

İL VALİLERİ DEPREM BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin etkili olduğu illerdeki koordinasyonun desteklenebilmesi adına, çevre illerde görev yapan valiler, deprem bölgelerine gönderildi. Bu kapsamda; Kahramanmaraş'a Kayseri Valisi, Hatay'a Mersin Valisi, Gaziantep'e Mardin Valisi, Adıyaman'a Tunceli Valisi, Osmaniye'ye Bingöl Valisi ve Malatya'ya Sivas Valisinin gönderildiği açıklandı.

284 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Sabahın ilk saatlerinde meydana gelen deprem, birçok ilde hissedildi. Kahramanmaraş merkez üssü olarak kayıtlara geçti. Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana ise, yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen iller oldu. Yaşanan bu deprem felaketinin ardından en son yapılan açıklamalara göre, 284 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 2 bin 323 vatandaşımızın ise yaralandığı açıklandı.

BİRÇOK ÜLKEDEN YARDIM TEKLİFİ ALINDI

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında dördüncü seviye alarm verildi. Yapılan yardım çağrısına Hollanda, Azerbaycan, İngiltere gibi ülkelerin yardım teklifinde bulunduğu açıklandı. Aynı zamanda yapılan açıklamalarda şu ifadelerde yer aldı; ‘’Afet Enerji Grubundan alınan ilk bilgilere göre Hatay/Hassa ve Kırıkhan bölgelerine doğal gaz verilememektedir. BOTAŞ ham petrol akışı tedbiren durdurulmuştur. Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin doğal gaz girişi istasyonlarından tedbir amaçlı gaz akışı kesilmiştir. Yirmi yedi merkeze elektrik verilememektedir. Osmaniye Bahçe-Düziçi, Kahramanmaraş şehir merkezi, Malatya; Akçadağ, Doğanşehir, Doğanyol bölgelerine elektrik verilememektedir.’’ Bu açıklamaların yanı sıra; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Adıyaman illerinde mobil haberleşmede saha ve enerji kesintilerinin meydana geldiği, deprem bölgelerine mobil baz istasyonları ve jeneratörler ile ekiplerin sevk edildiği de belirtildi.