Çin’de genç işsizlerin sayısı artıyor! Çin’deki iş başvuru sayısı rekor seviyeye ulaştı!

Çin’de genç işsizlerin sayısı artıyor! Çin’deki iş başvuru sayısı rekor seviyeye ulaştı!
Çin'de yaşanan işsizlik en fazla gençler arasında görülüyor. Çin’de artan genç işsiz oranı neticesinde devlet işi için başvuran kişi sayısının 7,7 milyon olduğu açıklandı. Bu başvuru sayısı, rekor olarak kaydedildi.

Özellikle son dönemlerde genç işsizin sayısının arttığı bir ülkede Çin oldu. Çin’deki gençlerin işsizlik oranı giderek artıyor. Çin’de kamu hizmeti için açılan pozisyonlara işçi alımı için gerçekleştirilen sınavlara 7,7 milyon kişinin girdiği açıklandı. Açıklanan bu sayı ise, rekor seviye olarak kaydedildi.

Devlet medyası raporlarını analiz eden CNBC, 2023 yılı başvuru turunda 7,7 milyon kişinin, ulusal ve eyalet düzeyinde 200 binden fazla devlet işi için kamu hizmeti sınavına girdiğini tespit edildiğini açıkladı. Açıklanan bu rakam, Çin için de yeni bir rekor oldu.

İŞSİZLİK PANDEMİDE REKOR KIRDI

Dünyayı sarsan korona virüs nedeniyle yaşanan pandemi döneminde Çin’de de işsizlik sayısını oldukça artmıştı. Pandeminin sona ermesi ile birlikte işsizlik oranının biraz da olsa azaldığı açıklanmıştı. Ancak son veriler gösteriyor ki, Çin’deki genç işsizlerin sayısı giderek artıyor. Çin’de özellikle 16 ile 24 yaş arasındaki gençlerin işsizlik oranının daha yüksek olduğu tabii kaydedildi.

DEVLET DÜZEYİNDE İŞE ALIMLAR YAPILIYOR

Devlet medyasında partinin ulusal akademisinde profesör olan Zhu Lijia’ya atıfta bulunan bir haberde, devletin ulusal ve eyalet düzeyinde işe alımları özellikle üniversite mezunları için işsizlik baskısını hedeflemeyi amaçlayan bir karar ile yaklaşık yüzde 15 ile yüzde 20 oranın da genişlettiğine dair bir bilgi yer aldı. Çin’de yaşanan genç işsizlik nedeni ile yaşanan sıkıntının büyük olduğu görüldü. 7,7 milyon kişinin iki yüz binden fazla sınava giriş yapması da ülkedeki işsizlik oranın yüksekliğini gözler önüne serdi.