Çiftçileri ilgilendiriyor! 142 bin ton ürün alımı için açıklama yapıldı!

Çiftçileri ilgilendiriyor! 142 bin ton ürün alımı için açıklama yapıldı!
Çiftçilere ödeme yapıldığı açıklandı. Bu ödeme ile birçok çiftçi rahat üretim sağlayabilecek. Aynı zamanda 142 bin ton ürün alımı için de açıklama nihayet geldi. Peki bu süreç nasıl işleyecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçiler için düzenli olarak hibe desteği veriyor. Üretimin devamlılığını ve bereketliliğini sağlamak için çoğu zaman bu yöntemlere ihtiyaç duyuluyor. Şimdi ise yine bir destek açıklaması geldi. Bu destek paketinden kimler nasıl faydalanacak belli oldu. Şimdi haberimizin devamında tüm detaylar sizlerle…

Tarımsal destekleme ödemeleri hakkında açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçinin ve üretimin sürekli olarak yanında hareket etmektedir. Yapılan açıklamalar da her zaman bu kişilerin hayrına yönelik olmaktadır. Bu konuda tarımsal destek ödemeleri hakkında da açıklama geldi. Yapılan açıklamaların çoğu kişinin hayrına olduğu da görülüyor. Bu anlamda Tarımsal destek ödemeleri düzenli olarak çiftçilerin hesaplarına yatmaya devam ederken aynı zamanda çiftçilerin maddi yüklerini azaltmak, tarımsal üretimi artırmak, verimi yükseltmek ve kırsal kalkınmayı sağlamak için verilen desteklere dair araştırmalar sürdürülmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de tarımsal destekleme ödemeleri ile birlikte, diğer desteklere kapsamında çiftçilere verilen ödemelere dair önemli açıklamalarıyla çiftçinin yanında olduğunu her fırsatta göstermeye devam ediyor. Bu anlamda sürekliliğin sağlanması önem arz ediyor.

Şimdiye kadar 810 milyon TL verildi

Tarımsal destek ödemelerinin her alanda devam etmesi çiftçiye her zaman destek oluyor. Bu destek ödemelerinden faydalanan kişiler üretimde devamlılığı sağlayarak önemli bir katkı sunuyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, afet bölgesinde çiftçilerden 142 bin ton ürün alımı yapıldığını resmi kaynaklarda da duyurdu. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından, Afet Bölgesi ilan edilen illerde cins ve kota sınırı olamadan 142 bin ton ürün satın alındı ve üreticilere toplamda 810 milyon TL ödeme yapıldı diyerek binlerce kişiye destek olunduğunu da açıklamış oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı zor zamanları atlatmak için bu tarz önlemler ve ödemeler yapmaya devam ediyor.