CHP'de tüm üyelerin istifasından sonra flaş gelişme!Tarih belli oldu: Yeni genel başkan belli oluyor: Kritik talimat geldi

CHP'de tüm üyelerin istifasından sonra flaş gelişme!Tarih belli oldu: Yeni genel başkan belli oluyor: Kritik talimat geldi
CHP’de seçimlerde alınan sonucun ardından taşlar yerinden oynamaya başladı. Dün gerçekleştirilen toplantıda MYK’daki tüm üyeler istifa ettiği belirtildi ve üyelerin istifası ile birlikte Kurultay sürecinin başlaması için talimat verdiği bildirildi.

CHP’de taşlar yerinden oynamaya başladı. 5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında tüm üyeler istifa ettiği bildirildi ve üyelerin istifası ile sonuçlanan toplantının ardından kamuoyunun gözü Kılıçdaroğlu’na çevrildiği bildirildi. ‘Kemal Kılıçdardoğlu da istifa edecek mi?’ tartışmaları sürerken ise CHP’de dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ettiği aktarıldı.

KURULTAY SÜRECİ BAŞLAYACAK

Toplantıda ayrıca kurultay ve kongre süreçleri de ele alındığı belirtilerek Kılıçdaroğlu’nun olağan kurultay sürecinin başlaması için talimat verdiği da aktarıldı. Partide bundan sonraki süreçte ilk olarak Meclis’te yapılacak görevlendirmelere odaklanılması beklendiği ifade edilerek Meclis’te bugün yapılacak yemin töreni sonrası CHP; yeni grup başkanını, başkanvekillerini, TBMM başkanvekilini ve kâtip üyelerini seçeceği ifade edildi.

KULİS TELEFONLARI YAPMAYIN 

Söz konusu görevleri birden fazla aday gözükse de yine görevlendirmede etkili olacak ismin Kılıçdaroğlu olacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun parti içinde tartışma çıkmaması için adaylara “Kulis telefonları yapmayın” uyarısında bulunduğu söyleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya son şeklini verdikten sonra kamuoyuna partinin bundan sonraki yol haritasını kendi yapacağı bir açıklama ile duyurabileceği de söylendiği belirtilerek bu doğrultuda parti içinde temmuz ayında kurultay sürecinin başlatılmasına yönelik bir beklenti bulunduğu da ifade edildi.

KASIM ARALIK GİBİ BELLİ OLUR 

Yaz dönemi boyunca yapılacak il ve ilçe kongrelerinden sonra kasım-aralık gibi partide genel başkanın da belirleneceği bir kurultay yapılacağı söyleniyor. Bu kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olarak yerel seçimler öncesi parti içinde güven tazeleyeceği konuşuluyor.