Bugün ülkemize ikinci dalga giriş yapıyor! Yarın daha kuvvetli olacak

Bugün ülkemize ikinci dalga giriş yapıyor! Yarın daha kuvvetli olacak
Türkiye'de uzmanların öngördüğü gibi, Afrika toz dalgası sonunda ülkemizi etkisi altına almaya başladı.

Meteorolojik kaynaklar, Türkiye'ye 2. dalga Afrika tozlarının çarşamba gecesi giriş yapacağını ve perşembe günü daha güçlü bir etki göstereceğini belirtti.

Meteoroloji yetkilileri, ikinci dalganın daha yoğun bir etkiye neden olacağını duyurdu. Meteoroloji Bey hesabından yapılan açıklamada, "Kuzey Afrika'dan batı bölgelerimize bu akşam yoğun çöl tozu geliyor! Perşembe günü ülke genelinde yoğun çöl ve yer yer çok yoğun çöl tozu var, maske takmak şart" ifadelerine yer verildi.

Yoğun Çöl Tozu Etkisi

Türkiye'nin batı bölgelerine giriş yapacak olan yoğun çöl tozu, perşembe günü ülke genelinde etkili olacak. Bu durum, yer yer çok yoğun çöl tozlarının oluşmasına neden olabilir. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların dikkatli olmaları ve maske takmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Önlemler Alınmalı

Afrika tozlarının etkisi altına girecek olan Türkiye'de, perşembe günü boyunca yoğun çöl tozu bekleniyor. Vatandaşların sağlık açısından önlem almaları ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor. Özellikle açık havada uzun süre kalmak zorunda olanlar, maske kullanımına dikkat etmeli ve gerektiğinde kapalı mekanlara geçmelidir.