Bugün akşam saat 20:00 itibariyle felaket olacak! İşi olmayan sakın dışarı çıkmasın: Resmen kıyamet kopacak

Bugün akşam saat 20:00 itibariyle felaket olacak! İşi olmayan sakın dışarı çıkmasın: Resmen kıyamet kopacak
O iller için çok önemli bir uyarı yapıldı. Ayrıca duyuruda saat verildi ve resmen felaket olacağı ifade edildi. Ayrıca yapılan duyuruda Sel, su baskını, yıldırım olacağı bildirildi

Bu defa 81 ilin tamamına uyarı yapıldığı belirtilerek o saat aralığında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olamsı gerektiği ifade edildi. Çok kuvvetli yağışlar Türkiye’nin 81 ilini vuracağı belirtilerek o illerde yaşayanların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

KRİTİK UYARILAR YAPILDI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarılarına peş peşe yayınladığı belirtilerek Türkiye'nin 81 ilinde kırmızı alarm durumuna geçildiği belirtilerek şiddetli yağışların olacağı vurgulandı. Özellikle bu kuvvetli yağışların saat 20:00'dan sonra başlayacağı ifade edildi. 29 Mayıs Pazartesi günü evden çıkacaklar ve yolda olacaklar içinde kritik uyarılar geldi.

SARI VE KIRMIZI KODLU UYARI 

Yeni haftanın başlaması ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Haziran ayına sayılı günler kala hava sıcaklıkları yükselmek yerine düşüyor. Meteorolojiden Türkiye'nin 81 ili için kırmızı alarm verildi. Türkiye iklim krizi yaşarken yaz ortasında kış geri dönecek. MGM tarafından yapılan açıklamada bazı iller için sarı kodlu bazı iller için kırmızı kodlu uyarı verildi.

SAAT 20:00'DA BAŞLAYACAK

Vatandaşların meydana gelebilecek olan bu hava olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada belediyelerin de teyakkuz durumuna geçmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca duyuruda yağışların özellikle saat 20:00'dan itibaren başlayacağı aktarıldı.

MGM son dakika hava durumu uyarısında 24 Kent için sarı kodlu uyarı verdi. Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan bölgeler Bölgesi Batı Akdeniz Bölgesi Batı Karadeniz Bölgesi Güneydoğu Bölgesi olurken iller ise Eskişehir Çankırı ve Ankara oldu. O bölgelerde Özellikle akşam saatlerinden başlamak üzere çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde de Suriye üzerinden gelecek toz taşınımı görülebilir.